gyerekbántalmazás (gyerekbántalmazás)
Közélet

Gyerekkínzás: egy családgondozót kirúgtak

Rendkívüli fegyelmi eljárást indult pénteken a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazási üggyel kapcsolatban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter utasította a Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjét: rendkívüli fegyelmi eljárás keretében vizsgálja meg, hogy a “szigetszentmiklósi gyermekbántalmazás” ügyében a hivatalos eljárások során történt-e mulasztás

Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal vezetője pénteken saját hatáskörébe vonta, és rendkívüli jogkörével élve vizsgálta meg, hogy a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazási ügyben a hivatalos eljárások során történt-e mulasztás – közölte a hivatal pénteken. Mint írják, a Pest Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala korábban megállapította, hogy az eljárások során szakmai hibák és jogszabálysértések történtek.

Tarnai ezért a gyermekek helyzetét figyelemmel kísérő családgondozót azonnali hatállyal felmentette, és fegyelmi eljárást indít a Szigetszentmiklós-Tököl Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetőjével szemben.

Éveken át kínozták a gyerekeket

A szigetszentmiklósi K. Rudolf és felesége, Andrea hosszú évekig emberi ésszel fel sem fogható borzalmakat művelt lányukkal és két fiukkal. A 8, 9 és 10 éves kicsiknek együtt kellett pornófilmet nézniük szüleikkel, majd az abban látottakat rajtuk próbálták ki. Előtte azonban gyakran félholtra verték őket. A gyerekek nem fürödtek, a fogkefét és a fogmosás fogalmát nem ismerték, az ételekkel sem voltak tisztában. Arra tanították őket, hogy csótányokat és más bogarakat fogjanak és egyenek meg. A házaspárt egy évvel ezelőtt fogták el, amikor a gyermekvédelmi szolgálat elvette tőlük a kicsiket, mert nem jártak iskolába.

A helyi kormányhivatal január elején lezárult vizsgálata szerint a gyermekekkel kapcsolatban álló védőnő, gyermekorvos, óvoda, iskola, illetve a gyermekjóléti szolgálat nem észlelte a gyermekek szexuális bántalmazását, ilyen jelzés sem szóban, sem írásban nem történt. A kormányhivatal nem javasolt fegyelmi eljárást, ugyanakkor közleményükben megjegyezték, az ő vizsgálatuk „a jelzőrendszer egy szeletére terjedhetett csak ki, további vizsgálatokra a hivatal nem volt jogosult”.

Ellentmondásos hírek érkeznek Kínából a vakcinák hatásosságát illetően, de még 50 százalék is megvéd a súlyos betegségtől. Társadalmi szinten viszont most üt vissza az eddigi titkolózás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.