Közélet

Horrorszülők – ezzel védekezik az “apa”

szigetszentmiklosi-gyilkossag(960x640)(1).jpg (gyilkosság, szigetszentmiklós, )
szigetszentmiklosi-gyilkossag(960x640)(1).jpg (gyilkosság, szigetszentmiklós, )

Az apa szerint a gyerekek nehezményezik, hogy nevelőszülőkhöz kerültek.

Védencem szerint a gyerekek azért vallottak ilyen szörnyűségekről, mert nehezményezték, hogy nevelőszülőkhöz kerültek – közölte a jogász a Borssal. Sajtóhírek szerint az apa teljesen beszámítható, párja azonban pszichés betegségben szenved, és úgy viselkedik a kihallgatásokon, mintha meg sem történtek volna a vádpontokban szereplő események.

Megjelent a bíróságon a gyermekek jogi képviselője is, aki a zárt tárgyalás kérvényezésének rövid indoklásakor elmondta: az ügy következményei a mai napig súlyosan kihatnak a gyermekekre, akiket „kiközösítés és egyéb retorzió” ér.

Zárt ajtók mögött

Ahogy arról beszámoltunk, a szigetszentmiklósi „horrorszülők” pere csütörtökön kezdődött. Az ügyet a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalja első fokon, zárt ajtók mögött.  Az újságírókat nem engedték be a tárgyalóterembe, így további részletekre egyelőre nem derült fény. Úgy tudni, várhatóan kora tavasszal hirdethetnek ítéletet. A gyermekeiket állatsorban tartó vádlottaknak – egyebek mellett – nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak miatt kell felelniük.

A vádirat lényege szerint a házaspár Szigetszentmiklóson nevelte közös gyermekeit, de nem gondoskodtak róluk: nem adtak nekik rendszeresen enni, nem öltöztették őket, a kicsik óvodába egyáltalán nem, iskolába pedig rendszertelenül jártak. Ezenfelül kiderült, hogy a gyerekeket kicsi koruktól – egészen első emlékeiktől kezdve – napi rendszerességgel szexuálisan bántalmazták, és verték is mindannyiukat. A három gyerekkel szüleik állítólag fekáliát és patkányt is etettek. Csak 2012 januárjában kerültek el otthonról.

Három csapás?

A Blikk pénteken arról írt, a vádlottak örök életükre börtönben maradhatnak. A lap úgy tudja ugyanis, hogy alkalmazható esetükben a három csapás elve. A három gyermek kínzási ügyét egyesítve megvan az alap a tényleges életfogytiglanira.

A tárgyalással egy időben továbbra is legalább három vizsgálat folyik, hogy kiderüljön: az állami szereplők közül ki, vagy kik felelősek mindezért

Ajánlott videó

Olvasói sztorik