Belföld

Orbántól kér segítséget a fővárosi MSZP

Horváth Csaba (Horváth Csaba)
Horváth Csaba (Horváth Csaba)

Többek közt a Városliget védelmét, a BKV finanszírozhatóságának biztosítását és Budapest kulturális életének „békén hagyását” szeretnék.

Kapcsolódó cikkek

A MSZP fővárosi frakciója levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Budapest ügyében, mivel szerintük a főváros “bábkormánya” nem képes Budapest érdekeit megvédeni.

Horváth Csaba frakcióvezető a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján ismertette: a levélben azt kérték, védjék meg a Városligetet a káros fejlesztésektől, biztosítsák a BKV finanszírozhatóságát, “hagyják békén” a város kulturális életét, és ne nevezzenek ki párthoz közel álló embereket vezetőnek az intézmények élére, hagyják Budapesten az itt dolgozók által megtermelt bevétel 10 százalékát, és adják vissza az önkormányzatnak a korábban elvett oktatási és egészségügyi intézményeket.

A frakcióvezető előterjesztést is benyújtott a közgyűlésnek, amelyben azt javasolta, hogy a főváros egyszemélyes gazdasági társaságainál ne fizessenek prémiumot addig, amíg a cégvezetők teljesítménye és az anyagi helyzet ezt nem teszi lehetővé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik