Közélet

Részegen erőszakolta meg saját lányát

erőszak (erőszak)
erőszak (erőszak)

Tavaly nyáron a falunapon rúgott be az abaligeti férfi, majd másnap is ivott, mielőtt megrontotta volna saját 11 éves lányát; 15 évet is kaphat – írja a Bama.

A főügyészség tájékoztatása szerint a bűncselekmény még tavaly júniusban történt. A vádlott egy nyárköszöntő bálon szórakozott előző éjszaka, ahol jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott el. Másnap délelőtt tovább ivott, majd dél körül hazatért. A lakásban egyedül volt a lányával. Bezárta az ajtót, majd felszólította a kislányt, hogy vetkőzzön le. A férfi több alkalommal is közösült a lányával – derül ki a Bama cikkéből.

Amennyiben a bűncselekmény elkövetése óta előzetes letartóztatásban lévő férfi bűnössége beigazolódik, akár tizenöt évre is ítélheti a bíróság.

Részegség: a valódi énem vagy valami más?

Charlie Chaplin mondta: részegen mutatkozik meg az ember valódi személyisége. Azonban ha belegondolunk, egyáltalán nem biztos, hogy az alkoholmámorban csupán lecsupaszítjuk addig kontrollált, kulturáltabb, “leláncolt” személyiségünket. Az alkoholisták e logika szerint folyamatosan a valódi énjüket kéne mutassák, holott nem így van – a sok ivás eltorzítja a személyiséget. Hangulatingadozásokkal indul a dolog, majd a alkohol periódusban megnő az agresszió. Alvás után mindent elfelejt-letagad a beteg. Majd egyre durvább jelenségek léphetnek fel már kevesebb alkohol hatására is: téveszmék, érthetetlen tettek, tudatborulás.
Hazánkban is gyakori az alkoholos elmezavar (borivóknál a leggyakoribb): túlérzékeny, bizonytalan lesz a beteg, magányosnak érzi magát, és azt szeretné, ha mindenki csak őt szeretné. Alkalmazkodni próbál, hogy mindenkinek a kedvére tegyen. Állandósul a szorongás és a bizonytalanság, majd egy idő után a hangulatváltozások és az alkoholvágy teljesen felmorzsolja a beteg személyiségét.

Ön szerint a részegség felszínre hozza a valódi személyiségünket?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik