Nagyvilág

Hagyták megerőszakolni fényes nappal az utcán

Fényes nappal az utcán erőszakoltak meg egy újságírót Bukarestben – írja a manna.ro. A nőt késsel fenyegette meg támadója egy forgalmas útkereszteződésben, majd 3 kilométert hurcolta egy kis parkba, ahol megerőszakolta.

Egy helyi lap beszámolója szerint a járókelők egyszerűen elfordították a tekintetüket. Az újságíró egyik kollégája további sokkoló részleteket osztott meg a történtekről a Facebookon. Mint írta: a megerőszakolt nő ordított, visított, elkeseredetten próbált menekülni, de a járókelők semmit sem tettek.

„Ez egy beteg társadalom. Mindezzel együtt a bűnözés nem szűnik meg soha, minden azon múlik, hogy egy olyan határ alá szorítsuk, amit még eltűrünk. Ez Romániában nem történt meg. Tisztán látható, hogy egy fejlődésben levő társadalomról beszélhetünk, míg a közbiztonság megerősítése nem feltétlenül jelent több biztonságot az utcákon” – jelentette ki egy szociológus az eset kapcsán.

Az újságíró feljelentést tett, a rendőrség pedig nyomozást indított. A statisztikák alapján Romániában minden tízedik órában megerőszakolnak egy nőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik