Közélet

Politikusok is vásároltak a nyelvvizsgagyárban?

nyelvvizsga (nyelvvizsga, )
nyelvvizsga (nyelvvizsga, )

Egy magas beosztású minisztériumi köztisztviselő is vett nyelvvizsgát az országos méretű hálózatból, és pár képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére is szükség lehet – tudta meg a Blikk.

A lefoglalt bizonyítékokból kiderül, hogy a politikus az első kuncsaftok között volt, így ügye már elévült. A férfi neve és elérhetősége is rajta volt az egyik lefoglalt számítógép merevlemezén, a vásárlók listáján – írja a Blikk.

A nagyjából felénél tartó nyomozás alapján úgy tűnik, kérni kell majd néhány parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert tucatnyian közülük kamunyelvvizsgával ülnek a padsorokban.

A lefoglalt adathordozókon közel ezer kuncsaft neve szerepel. Titulusuk, foglalkozásuk nincs feltüntetve, de elérhetőségeik segítségével azonosíthatóak. A nyelvvizsgagyárban két fedett nyomozó is “levizsgázott”, és fizettek a megkapott papírokért – mondta a nyomozás egyik résztvevője.

Korábbi hírek szerint több híresség is belekeveredett az ügybe, többek közt az ATV-s műsorvezető Sárosdy Eszternek a szülei is, akik a Károli Gáspár Egyetemen dolgoznak tanárként. A gyanúsítottak közt van magas rangú rendőrtiszt, de áruház-igazgató is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik