Közélet

Pártjukat is becsapták a nyelvvizsgabotrányba keveredett politikusok

Minden bizonnyal saját frakciójukat is átverik azok a képviselők, akik több százezer forintért vettek hamis nyelvvizsgát az elmúlt években – írja Blikk.

A lap kedden számolt be arról, hogy egy magas beosztású minisztériumi köztisztviselő is vett nyelvvizsgát az országos méretű hálózatból, és pár képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére is szükség lehet. Hozzátették, hogy a  lefoglalt bizonyítékokból kiderül, hogy a politikus az első kuncsaftok között volt, így ügye már elévült.

A Blikk most annak járt utána, hogy a parlamenti pártok vizsgálják-e képviselőik nyelvvizsgáit. A Fidesz-, a KDNP- és az MSZP-frakciótól is azt a választ kapták, hogy mindaddig nem foglalkoznak az üggyel, amíg nincs konkrét, megnevezett gyanúsított.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője azt mondta, hogy teljes bizonyossággal kizárja, hogy hetük közül bárkinek a bizonyítványával baj lenne, hozzátéve, hogy nemcsak azért, mert az utóbbi években egyikük sem nyelvvizsgázott.

Korábbi hírek szerint több híresség is belekeveredett az ügybe, többek közt az ATV-s műsorvezető Sárosdy Eszternek a szülei is, akik a Károli Gáspár Egyetemen dolgoznak tanárként. Az ügynek körülbelül 600 gyanúsítottja van, közte magas rangú rendőrtiszt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik