Poszt ITT

A Fidesz a párt, amelyik magyar embereket tesz az utcára, majd betiltja a hajléktalanságot

Tehát most az történik, hogy az Orbán Viktor vezette Fidesz nem hosszabbítja meg a kilakoltatási moratóriumot, minek nyomán például devizahitelbe fulladt magyar családok kerülnek az utcára, hogy aztán az Orbán Viktor vezette Fidesz betiltsa a hajléktalanságot.

Akkor most azt mondom, erre

az egyetlen logikus ellenzéki lépés a parlamentbe és a képviselői irodaházba invitálni az otthontalanokat.

Mindjárt mondom, miért, de addig menjünk szépen sorban.

Tehát a szegényekkel következetesen könyörtelen, a Mészáros Lőrincekkel következetesen bulikázó kormánypárt úgy gondolja, a fedél nélküliek otthontalansága nemzeti probléma. Az úton idáig tudunk is együtt menni, mert valóban kevés frusztrálóbb dolog van, mint azt látni, hogy honfitársaink szorulnak az utcára, a betonra, az aluljáróba, a térre, mert nincs hová menniük.

Ennek a szégyennek a megoldása, hogy otthont adunk nekik. Eső körben fogadjuk el, hogy legitim cél a közterületekről kiszorítani a szerencsétlen nyomorultakat, akik amúgy a Fidesz-világban olykor úgy vannak bemutatva mint posztmodern hobbisták, akik beerpongtorna rendezése vagy szusitekerő-tanfolyam helyett választották kikapcsolódásnak, hogy mínusz tízben egy aluljáróban megfagyasztják az ujjaikat és kukából kotort hatnapos kenyeret rágcsálnak.

Tehát lehet úgy dönteni, hogy nincs többé közterületi lét, ehhez éppen csak annyi kellene, hogy elmondjuk közben, nagyszabású szociálisbérlakás-programot indítunk, növeljük a szociális munkások számát, akiknek a fizetését megemeljük, mert a célunk az, hogy honfitársainknak legyen fedél a feje felett.

A Fidesz nyilván nem tesz semmit ezért, de cserébe szenvtelenül növeli az otthontalanok számát. Hogy kományinfó-tempóban mondjam el:

a Fidesz a nemzet szégyenére, a magyar emberek érdekeit elárulva, a bankok érdekeinek védelmében nem hosszabbítja meg a kilakoltatási moratóriumot, minek nyomán családok kerülnek az utcára. 

Mármost, ebben a történetben az igazán dermesztő, hogy a Fidesz már a felháborodás képességét is régen elrabolta a társadalomtól. Merthogy most az történik, hogy tényleg nemzeti egység bontakozik ki abban,  hogy mocskos hajléktalanok, miközben nemzeti nyugalom követi Mészáros Lőrinc és Tiborcz István követhetetlen gazdagodását. Hogy legvégülis teljesen természetessé válik, hogy egy rossz hitelszerződés, egy felelőtlen pénzügyi döntés, vagy éppen reális jövedelmi várakozásokra építő, de a válság miatt egész életet elsodró pénzügyi döntés miatt emberek menjenek az otthonukból ott, ahol az OLAF-jelentés szerint maffiaszerű hálózat dolgozott azon, hogy közbeszerzések nyomán milliárdos vagyona keletkezzen a kormányfő vejének.

Fotó: Marjai János / 24.hu

És ha mindez nem lenne elég, akkor elmondjuk, hogy a Fidesz részéről Bajkai István követeli, hogy alaptörvényben rögzítsék a hajléktalanság tiltását. Az a Bajkai, aki ügyvédként képviselte már Orbán Viktort meg Tiborcz Istvánt is, és állandó nyertese a közbeszerzési tendereknek.  A résztulajdonában álló SBGK Ügyvédi Iroda négy konzorciumnak volt tagja, amelyek az elmúlt években 13,5 milliárd forint megbízáshoz jutottak a Miniszterelnökségtől. Vagyonnyilatkozata szerint Bajkai 2016-ban 150 millió, tavaly 72,66 millió forint osztalékot vett fel ügyvédi irodájából.

Erre a világló cinizmusra nincs jelző, ahogyan az ellenzék tehetetlenségére sem.

Hiszen miközben a Fidesz éppen a kevésbé szerencséseket ütlegeli, olyan égető kérdések tartják izgalomban a baloldalt, hogy a Párbeszédnek sikerül-e elérnie az óvszer áfájának csökkentését, illetve, hogy Tóth Bertalan MSZP-elnök lesz-e, vagy Mesterházy Attila fut be. Kétségkívül történelmi kitekintésben is páratlan a dilemma, ám esetleg némi figyelmet érdemelnének azok a kiszolgáltatottak, akikért elvileg ezek a pártok léteznek.

Ha az ellenzéki pártoknak fontos lenne, hogy a Fideszt szembesítsék visszataszító képmutatásával, akkor például hajlék nélkülieket hívnának meg a parlamentbe, a képviselői irodaházba, minden nap együtt ebédelnének velük a kantinban, ahol a fideszes képviselők is szembe nézhetnének ezekkel az emberekkel, ha már a létezésüket egyelőre nem sikerült betiltani.

Esetleg egyikük-másikuk tán megtudná, hogyan küldhet a semmibe egy embert egy válás, a gyereket nevelő szülőnek otthagyott lakás, egy családi tragédia, egy elkúrt hitel, egy lakásmaffia.

Ezt elmesélnék talán az emberek, akik alkalmanként mínusz húsz fokban fekszenek az utcán, miközben civilek visznek nekik takarót, teát, mert fontos nekik, hogy a hazájukban ne fagyjanak meg a honfitársaik. 

Fotó: MTI/Balázs Attila

Ilyen jelenetről speciel fideszes politikusok nem szoktak posztolni. Nyilván botrány lenne, ha nem egy luxusstadion VIP-szektorából szelfiznének lazackaviáros rozskiflivel, hanem teát kínálnának egy otthontalannak, hogy sok millió szavazójuknak azt üzenjék, a magyarság emberség.

Nyilván botrány lenne, mert a Fidesz politikájának lényege a gyengébbek tökéletes megvetése, a sajátok gazdaggá tétele.

Ahol azonban ezt lázadásnak, bátorságnak, igazságnak nevezik, ott biztosan nem tudnak semmit a lázadásról, a bátorságról, az igazságról.

Ott valójában a lázadás, a bátorság, az igazság az aluljáróba küldött nyomorult hajléktalan, miközben nekik Mészáros Lőrinc és Tiborcz István az igaz magyar ember.

Ez viszont ott van, ahol már csak a Fidesz van, Magyarország viszont már nincs.

Kiemelt képünk illusztráció: MTI/Mónus Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik