Poszt ITT

Gerlóczy: Az ellenzék hét éve tartó megújulásáról

A Hősök terén, negyedmillió ember előtt zajlik maga a megújulás.

2011 tavaszán Puch László bejelentette, hogy a párt és személy szerint ő is megújul. A párt azóta sok sikeres megújuláson van túl. Pár nappal ezelőtt, a Fidesz legmérsékeltebb csatornáján, az ATV egyik műsorában Hiller István ismét bejelentette, megújulnak. Nekem csupán egy szavazatom van, de azért én is rendelkezem azzal a joggal, hogy bejelentsek valamit: bejelentem, hogy amíg Gyurcsány Ferenc és a Magyar Szocialista Párt nem vonul ki a magyar politikából, addig én nem veszek részt semmilyen választáson. Civilizált országokban a bukott politikusok nem megújulásukkal, hanem a kerti grill összeszerelésével és az unokák gumimatracának felfújásával foglalkoznak.

2011 tavaszán, Puch László bejelentését követően próbára tettem a Puch László érdekeltségébe tartozó napilap szerkesztőségét, amelynek akkoriban kolumnistája voltam. Sajnos nem jártam sikerrel. Megkésve bár, de nagy szeretettel küldöm ezt a hétéves szöveget minden megújulni vágyó honfitársunknak.

 

Puch László megújul

Hölgyeim és uraim, élőben köszöntöm önöket a Hősök teréről, ahol mintegy kétszázötvenezer ember gyűlt össze, hogy megcsodálja Puch László megújulását. Hetek s hónapok hosszú előkészületei ma este végre itt találnak minket ebben az izgatott várakozásban.

A környező utcákban óriási kivetítőkön kísérhetik figyelemmel az eseményt mindazok, akik nem jutottak elég közel a színpadhoz. Ha jól látom, igen, azt hiszem, Mesterházy Attila közeledik. Hallgassuk.

– Szervusz Budapest!

Ojééééeeee!

– Szervusz Magyarország!

Ojééééeeee!

– Kedves barátaink! Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan eljöttetek. Mindannyian ugyanazért a csodálatos pillanatért vagyunk most itt. Ma pontban délben valami rendkívüli, de korántsem megismételhetetlen eseménynek lehetünk szemtanúi, amit valószínűleg soha nem fogunk elfelejteni. Már csak pár perc, és Puch László megújul!

Ojééééeeee!

– Most pedig szeretném szólítani azt az embert…

Ojééééeeee!

Hölgyeim és uraim, felrobban a tér, iszonyatos a hangzavar, a pártelnök most hátrébb lépett a mikrofontól. Egy férfi árnyéka vetül a színpadra… talán… nem vagyok biztos benne, de lehet, hogy… most hatalmas rakéták csapnak a magasba és elképesztő konfettieső hull!

Puch László
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

– Szeretném szólítani Puch László háziorvosát!

Ojééééééeeeeee!

Igen, igen, igen, hölgyeim és uraim. Ő az. A színpadon Puch László háziorvosa. Megölelik egymást az elnök úrral, aki a magasba emeli a háziorvos kezét.

Ojééééééeeeee!

Elképesztő fogadtatás, lenyűgöző látvány. Az emberek csókolgatják egymást, és ha jól látom a kivetítőn, igen, egy hölgy a tömegben elsírta magát, egy másik asszony, úgy tűnik, nem ismerik egymást, biztos vagyok benne, hogy nem ismerik egymást, egy zsebkendőt nyújt át neki. Istenem, micsoda képek, hölgyeim és uraim!

– Köszöntünk téged, Géza!

Ojééééeeee!

– Mi már felkészültünk, igaz, kedves barátaim?

Ojéééééeeee!

– Mi a helyzet a mai nap főszereplőjével? Ő is felkészült?

– Jó estét kívánok mindenkinek! Örömmel jelenthetem, hogy Puch László készen áll.

Ojééééeeee

Ma este megújulunk!

Most a tömeg egy emberként indul meg a színpad felé, ilyet én még életemben nem láttam, hihetetlen, kedves hallgatóink, hölgyeim és uraim, egész egyszerűen hihetetlen a hangulat a téren.

– Mesélj nekünk Laciról, hogy van?

– Laci állapota stabil…

Ojééééeeee!

– Ma reggel hagymás rántottát evett teljes kiőrlésű kenyérrel, aztán a tanácsomra ivott hozzá fél liter tehéntejet is. Tudtuk, hogy ebédelni már nem fogunk, úgyhogy jó sok energiára volt szükségünk reggel.

– És ízlett neki a tej?

– Imádta!

Ojééééeeee!

– És aztán? Mivel töltötte Laci a nap további részét?

– Végeztünk pár vizsgálatot, aztán ünnepélyesen megtartotta az utolsó fogadóóráját. Búcsút mondott a régi Puch Lászlónak, majd elment és megkoszorúzta az irodaasztalát.

Ojéééeeee!

– Tudjuk Laciról, hogy nagyon érzékeny ember. Csodálatos, ahogyan felkészült! Mesélj akkor a jelenlegi állapotáról.

– Fél órája vizsgáltuk meg utoljára és mindent rendben találtunk. Az összkoleszterinszintje 4,9!

Ojéééeee!

Puch László
Fotó: MTI/Kovács Attila

A vérnyomása 140/85!

Ojéééeee!

Amíg a háziorvos felsorolja Puch László értékeit, kicsit tekintsünk vissza a múltba, hölgyeim és uraim! Miért is vagyunk itt? Puch László 2011 májusában jelentette be a közvéleménynek, hogy megújul, és azóta is minden erejével erre készül. A megújulás napjának szervezését soha nem tapasztalt figyelemmel kísérte a sajtó és… de várjunk csak, valami történik!

– Most pedig szólítom azt az embert, aki miatt ma ilyen sokan összegyűltünk itt. Laci, gyere fel ide!

Ojééééééééeeeeeeee!

Hölgyeim és uraim, szavakkal leírhatatlan az a hangzavar, ami eluralkodott itt a téren! Puch László a színpadon áll az elnök úr és a háziorvos ölelésében… és zokog! És az elnök úr is, ő is zokog! Csak a háziorvos nem zokog, ő egy fotelt húz elő a backstage-ből.

– Laci, nagyon kevés az időnk, hogy vagy?

– Pfúúú, nehéz most megszólalni. Már csak egy perc, aztán megújulok. Mit mondhat ilyenkor az ember! Köszönöm az ügyvédeimnek, a párttársaimnak, a választóimnak és mindenkinek, aki bízott bennem. De elsősorban nektek köszönöm!

Ojéééééééééeeeeee!

Hát akkor, úgy tűnik nem maradt más hátra, minthogy leülj a bőrfotelbe, parancsolj…

Puch László helyet foglal a bőrfotelben. Várunk. A tömeg lélegzetvisszafojtva figyeli az órát. Hölgyeim és uraim, a visszaszámlálás hamarosan megkezdődik, Puch László becsukta a szemét, homlokát összeráncolta és erősen szorítja a bőrfotel karfáját. Mesterházy lép a mikrofonhoz…

Tíz, kilenc, nyolc, hét, hat…

Kedves hallgatóink, én megköszönöm a figyelmüket, mert tartok tőle, hogy ezt a hangzavart nem tudom majd túlkiabálni…

– Három, kettő, egy… Kedves barátaim, Puch László ezennel megújuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult!

Ojéééééééééééééééééééééééééééé, éééééééééééééééééééééééééééééé, ééééeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

– Nehéz most megszólalni, a saját hangomat sem hallom. Gyönyörködjünk a látványban, egymásban és a megújult Puch Lászlóban! Sikerült! Puch László megújult! Ezzel búcsúzom, jó éjszakát kívánok!

Kiemelt kép: Karancsi Rudolf/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik