Poszt ITT

Darvasi: Rendkívül ügyes férfiak

Nem mozdul, forog, néz, nézelődik. Végül megszólal, valaki ellopta a nadrágomat. Szempilla 553.

Ragaszkodunk a címhez akkor is, ha a minap jutott fülünkbe egy népszerű pszichológus tragikus megállapítása: a házasságkötés után minden férfiből középsúlyos értelmi fogyatékos lesz. Jaj. De nekünk is vannak példáink. Már a nősülés, sőt, az együtt járás előtt is mutatkoznak jelek. Például a híres írónő fia elköltözött, önálló élet kell, elég a szülők terrorjából, saját lábamon, ugye, és vett is mosógépet. Kiszállították neki.

Darvasi nálunk szempillázik

A Szív Ernőként is ismert író Szempilla sorozatában 525 tárca jelent meg a Kisalföldben és Délmagyarországban. Egy ideje a 24.hu oldalán olvashatjuk őt. Itt lelni rá a korábbi szempillanatokra.

Másnap csörgött az anya telefonja, muti, muti, mosni szeretnék, de hogy kell ebbe a szarba a vizet belehordani?! És például az író nagyfia, aki tkp. még csak jár a kapcsolati nagykalandban, és egy napon úgy dönt, süt a kedvesének bécsi szeletet, életében először. Miért, ha rántottát tudok, ezt nem?! Gugli, kinyomtatom, király. Hanem micsodán fekszenek a hússzeletek? Nos, kis gézes alátéten. A világtehetséges ifjú már panírozta volna azt is, de sikoltva figyelmeztette a kedvese szája, torka, mandulája. Aztán olyan is előfordul, hogy az író, híres író, nem, nagyon híres író, először megy vásárolni a sarki multiba, és forgó belépős szerkezeten akarja áttolni a bevásárló kocsit? A szemünk láttára történt, kezeskedünk a történeti hűségért, kicsit nézték, csemegéztük a jelenetet, csak aztán szóltunk, Pali, amott kellene áttolni a szalagosnál. És például ismerjük a százkilencvenes IQ-val bíró tudóst. Szerelmes lett. Azt is sikeresen. Összeköltöztek, és olyan az első éjszaka, mint a modern, humoros, érzelmes, szerelmes amerikai filmvígjátékokban. Még a halál is eszükbe jut, de csak kacarásznak rajta. Reggel azonban a férfi öt perce áll már az ágy mellett, és forog. Nem mozdul, forog, néz, nézelődik. Végül megszólal, valaki ellopta a nadrágomat. Nem az az érdekes, hogy az ágy alá rúgta, hanem hogy nem viccelt. Ja, igen, az utazás. Ott is milyen talpraesett, milyen kreatív a hím. Indultak a barátjával Krakkóba. Halihó, Krakkó, jövünk. A nő kérdezte, térkép nem kellene, Gábor? Kinevették. Íme, okosom, ebben benne a világ. Hát jó. Valahogy átlépték a lengyel határ, és mi lett? Az, hogy eltévedtek. Pedig kezükben volt az okos. (A világegyetemmel relációban). Hát föl is hívták vele a nőt, nézze meg, de gyorsan, merre kell menniük. Hol vagytok, fiúk? Nyírfaerdő, és egy benzinkút. Nem tőlük kellene megkérdezni? Mit?! Hát hogy Krakkó felé merre. Kérdezzétek a benzinkutasokat, fiúk. Csönd. Ja, tényleg, köszi.

Kiemelt kép: Jan Matejko – Stańczyk

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik