Poszt ITT

Paranormális jelenség történt egy jászsági mellékúttal

Rege Sándor
Rege Sándor

olvasószerkesztő. 2018. 03. 04. 19:00

A csoda harminc méteren át tart.
Korábban a témában:

Az a legsötétebb hazugság, aminek az orra már az aszfalton koppan – így mondják, ahol csak kátyukból-gödrökből áll a „kövesút”, s a lyukakat ígéretekkel töltik fel.Minden kanyarban, főleg választások előtt, közben, után mást sem ígér a politika, csak kikövezett-aszfaltozott, kátyúmentes, falvakat, kisközséget-nagyfalut-kisvárost összekötő, jól járható országutakat.Olyanokat, melyek a szomszédos Burgenlandban bármely hegyoldalban megbújó parasztgazdaságnak kijárnak.

Naponta autózom egy Pest megyei tisztes négy számjegyűn. Ugyanott dübörögnek át a pár száz lelkes falvakon a húsztonnás kőszállítók meg a negyvenszemélyes hatkerekűek is. Pedig amúgy a KRESZ-ben az áll (48. § 14.), hogy lakott területeken kívül nehéz tehergépkocsik csakis autópályákat, autóutakat, valamint főutakat vehetnek igénybe. Értsd: négy számjegyű utakra nem hajthatnak be.

De nézzük az útfejlesztéseket.

Olvasom a kormányhonlap egy régi bejegyzésében, hogy „Az Új Széchenyi Terv keretében 2012-ben 4 milliárd Ft áll rendelkezésre a 4 és 5 számjegyű kül- és belterületi utak felújítására.”

Kicsit később, 2013. szeptember 23-án meg ez jelent meg a Jászblogon: „Lezárult a négy számjegyű jászsági utak felújításáról indított szavazás. Az akciót Szekeres Imre országgyűlési képviselő szervezte, aki ma nyilvánosságra hozta az eredményeket és azt ígéri, a jászságiak javaslataként hivatalosan is elküldi azt az illetékes miniszternek, valamint a megyei útbiztosnak. A jászságiak szerint a Jászalsószentgyörgy-Jászladány-Tiszasüly (3226-os és 3224-es utak) út felújítása a legsürgetőbb.”

Öt év telt el a helyi népszavazás óta, íme, itt az eredmény. Ha nem hajt az ember 40 km/óránál többel és szemfüles, jó eséllyel kikerülheti a kátyúkat-gödröket.

Fotó: Rege Sándor / 24.hu

Ez a valóság négy-öt kilométeren át.

Azután lássunk csodát. Mégis megvan az a felújított út. Igaz, mindössze harminc méteren, de ott van az. Nevezzük úgy, hogy minta, amit odalöttyintettek az emberek képébe, mondván, ilyennek kellene lennie. Még két sávválasztó csíkra is futotta.

Fotó: Rege Sándor / 24.hu

És nem csak a Jászságban van ez így. Például a Pest megyei 32-es útból Hatvantól gyönyörű, kerékpárúttal kistafírozott, vasúti felüljárós szépséges szakaszt rittyentettek, kábé két kilométeren, egészen az első körforgalomig, ahol az út leágazik a Samsung-gyár irányába. A rövidke etap nem mellesleg pont azt követően épült, hogy Samsungék fenyegetőzni kezdtek, ők bizony kivonulnak az országból, ahol egy kátyútlan útra se futja.

A minap megint azt hallom, amit amúgy Orbán Viktor utóbbi két választási győzelme előtt is, miszerint olyan vidéki útfelújítás jön, megnyalhatja a tíz ujját mindenki, hiszen a vidék népe fogja föllendíteni ezt a kis hazát.

Kiemelt képünk illusztráció
Fotó: Thinkstock

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

ILLUSTRATION - A young man holds a smartphone displaying an erotic photo of a young woman in Hanover, Germany, 31 October 2013. Many headmasters from Cloppenburg have warned parents against the new trend of 'sexting', an act of sending sexually suggestive photographs between mobile phones or upload them to social networks. Photo: JULIAN STRATENSCHULTE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.