Poszt ITT
Nights are filled with the activ hope to jump in a truck. The sleep is disurbed and many refugees try to sleep the day. 
Toutes les nuits sont occupées par l'espoir actif de monter dans un camion. Le sommeil est perturbé et beaucoup de réfugiés se reposent tant bien que mal la journée.

Gerlóczy: Bantupipőke

Gerlóczy Márton
Gerlóczy Márton

író, publicista. 2018. 03. 01. 12:09

Mind a négy pár cipőt kimosta, és egyet sem loptak el tőle. Hogyan?
Korábban a témában:

A fene sem gondoltam volna, hogy ezek a migránsok milyen rafináltak. A cataniai szálláshelyünkkel szemben, egy afféle garázslakásban, amely egykor valami üzlet lehetett, lakik egy ilyen migráns. Fekete színű, erős testalkatú, de vékonyka kis migránsférfi ez a migráns. A teraszról látom miket művel. Általában éjszaka aktív, csencsel, mászkál, tereget, matracokat szellőztet, migránsbarátait fogadja, átvesz tőlük ezt-azt, betolja szakadt autóikat, aztán visszatér. Az utca sötét, éjszaka kihalt, tele veszélyesebbnél veszélyesebb migránssal. Még egy templomuk is van a közelben, pár házra tőlünk valami pincében. Benéztünk, meghallgattuk, ahogy énekelnek, zenélnek, toporognak, migránskezüket a magasba emelve, a pince plafonjának málló vakolatára vicsorogva, istenüket dicsőítik törzsi táncot lejtve. Odabent a garázslakásban hideg lehet, nyirok, mert a migráns a ruháit odakint, a szűk járda fölé, az ereszcsatorna és a bejárat fölötti ponyva közé kifeszített kötélen szárítgatja. Ezek a szakadt migránsruhák nyilvánvalóan senkinek sem kellenek, felmosórongynak se jók, a migránsnak nem kell aggódnia, hogy ellopják a gönceit, de a cipő az más, cipőt sokan lopnak, a cipőben messzire lehet sétálni, és a környéken más migránsok is élnek, a migráns pedig köztudottan sokat sétál. A fene se gondolta volna, hogy ez a migráns milyen rafinált, ha arra kerül a sor, hogy a cipőit mossa ki. Egy cipő még a felmosórongyoknál is nehezebben szárad, minden ruhanemű közül a cipő szárad a legnehezebben, ráadásul ennek a migránsnak, mint kiderült, legalább négy pár cipője van. Ne kérdezzék miből. Mind a négy pár cipőt kimosta, és egyet sem loptak el tőle. Hogyan? Hát kedden a ballábas, szerdán a jobblábas cipőket tette ki száradni az utcára.

Kiemelt képünk illusztráció
Fotó: Ulysse Lefebvre / AFP

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Ebben a percben fordultunk rá az őszre

Kommentek

5603647 03.08.2018 Flowers at the photos of the three Russian journalists killed in the Central African Republic, from right: Orkhan Dzhemal, Kirill Radchenko and Alexander Rastorguyev, outside the Central House of Journalists in Moscow. Ekaterina Chesnokova / Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.