Poszt ITT

Egri Viktor: Puhl Sándor Bíró Akadémiát Felcsútra

Kedves barátaim!

Az állam futballal kapcsolatos adósságai egyre csak nőnek. Mint a rossz időben felvett svájci frank hitel.

Az avatatlan szemlélődő (Magyar Közlöny- és hírolvasó), azt hihetné, hogy ennél több stadiont és futball akadémiát nem bír el a Föld a hátán, és így sokat már nem lehet tenni, de tegnap mindannyian megbizonyosodhattunk a további lépések szükségszerűségét illetően.

Sőt, feladataink egyre csak szaporodnak, a már eddig is elvégzett mérhetetlen mennyiségű munka ellenére is!

Mert van-e futball játékvezető, asszisztens, alapvonali asszisztens, negyedik játékvezető, játékvezető ellenőr és szövetségi delegált nélkül? Aligha!

És kell-e Kassai Viktor csapatának keddi produkciója után indokolni a játékvezető-, asszisztens-, alapvonali asszisztens-, negyedik játékvezető-, játékvezető ellenőr- és szövetségi delegált-képzés szükségességét.

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy az egyre feljebb és feljebb ívelő magyar futball virágzó fénynyalábjára árnyékként telepedjen rá a nagy nyilvánosság előtt elkövetett tévedések fekete fellege! Lesek és kiállítások állnak lesben, hogy csapdába ejtsék az Aranycsapat és a Szent Bal Puskás-körmenet országának nemzetközi hírnevét!

Egy ország, amelynek saját futball Nagykövete, és -hagy mondjam- saját labdarúgás-miniszterelnöke van, nem habozhat, amikor az európai tekintély a tét, ezért bejelentem a Játékvezetői Akadémiai Rendszer megalapítását!

A Puhl Sándor Bíró Akadémia alapkövét ezennel elhelyezem Felcsúton, és a szakszerű képzés kidolgozásával megbízom a névadót!

Annyit előzetesen kijelenthetek, hogy nem hagyjuk magunkat, és megbeszéléseink konklúziójaként külön iskolák termelik majd a játékoskijáró felőli bal oldali -bár helyesebb úgy, hogy a játékoskijáróval szembeni oldalról nézve jobboldali- asszisztenseket és a jobb oldaliakat. Ebből is látszik, hogy mindenki jobboldali, csak jó helyről kell hozzá nézni! Külön tantárgyban tervezzük oktatni a negyedik játékvezetők akadémiáiban a digitális táblán a hosszabbítás idejének beállítását, az asszisztenseknél a hálóellenőrzést és a helyes zászlótartást, az alapvonali asszisztensek esetében a másfelé nézést, a delegált-képzésnél a mértéktartó pogácsa fogyasztást, és az előző időszak kellemetlen tanulságaiból kiindulva, tervezzük a sípok helyettesítését cintányérral, esetleg nagybőgővel. Ebből is láthatják, hogy ebbe -az eddig nem sejtett- harcba sem fegyvertelenül, hebehurgyán kezdünk bele, és minden reményünk megvan a győzelemre!

A Puhl Sándor Múzeum is megnyílik az azonos néven tervezett akadémia területén. A szakma kulturális emlékhelyének szánt intézményben helyesen megítélt leshelyzetekről készült olajfestmények mellett, Puhl Sándor által használt sárga és piros lapok és söralátétek is megtekinthetők lesznek.

A labdarúgó akadémiák eddigi sikerességének tapasztalatait szem előtt tartva egy-egy videóbíró-gyár és góltechnológia-üzem felépítésére is közbeszerzési pályázatot írunk ki. Biztos, ami biztos.

Köszönöm a figyelmüket!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik