Poszt ITT
Debrecen, 2017. április 4.
A magyar kormány Állítsuk meg Brüsszelt! című nemzeti konzultációját hirdető óriásplakát Debrecenben, a Vincellér utcában 2017. április 4-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Tompa: Madzsarbasi a Húnióban

Tompa Imre
Tompa Imre

író, publicista. 2017. 04. 11. 14:22

Tele van rakva az út széle ezzel az Állítsuk meg Brüsszelt!-plakáttal, a tévéből is ömlik ez a szahar (vajon a bemondók egyetértenek? vagy tökmindegy nekik, hogy mit kell bemondani, ugyanígy fogják felkonfolni Nagy Imre akasztását is?).
Korábban a témában:

Ceterum censeo, állítsuk meg Brüsszelt, portyáztam borügyben a Balaton-felvidéken, tele van rakva az út széle ezzel az Állítsuk meg Brüsszelt!-plakáttal, a tévéből is ömlik ez a szahar (vajon a bemondók egyetértenek? vagy tökmindegy nekik, hogy mit kell bemondani, ugyanígy fogják felkonfolni Nagy Imre akasztását is?),  kérdésem: mi kell ahhoz, hogy egy jobbra szavazó rendes magyar ember észrevegye, mekkora antagonisztikus logikai állatság ez a mondat? Hogy ugyanis azt kívánja, hogy ne jöjjön több úniós pénz. Abban a pillanatban omlana be Orbánia, mert az únió finanszírozza a viktoriánus autokráciát, ha kivonnánk belőlünk, rögvest csökkenő GDP-t, beruházásokat és fogyasztást kapnánk, ld CEUizé c. szösszenetünket.

Most hagyjuk az olyan racionális érveket, hogy mi könyörögtük be magunkat az únióba, ezt népszavazással szentesítettük (2004-ben 84 %-kal, az unionisták aránya ma is 70 % körül van), tehát nem kívülről kényszerítették ránk, mint annó az orosz medve a medveszexet, önként mondtunk le a szuverenitás bizonyos elemeiről, stb., ezt most hagyjuk, mert fölösleges racionális érvekkel próbálkozni.

Fotó: Berecz Valter

De szal mi kell ahhoz, hogy észrevegyék: már rég a Fidesz a komcsi állampárt, mert a komcsit a tettei teszik, hogy füllent, hogy erőszakos, hogy államosít, hogy elveszi a másét, hogy rühelli a versenyt és a szabadságot, mint a kukoricagölődint. Hol a határa a lojalitásnak, ami a világ Nobel-díjasaival szembeállított magyar avantgarde, a haza bölcse, Kósa Lajos vagy a haza szépe németh szilárd felé árad, vagy nincs határa? mert ez szerelem, szektások önfeladó szerelme?

Well, de gustibus non est disputandum, kinek a pap, kinek a Schmidt Mária.

De lehet, hogy megvan a megoldás: Konrád György szerint, és ez egy baljós lehetőség, azért akarja kivezetni a főminiszter Magyarországot az únióból, mert akkor végképp nem marad semmilyen kontroll a feje fölött és hatalma a végtelenségig meghosszabbítható, így lesz Madzsarbasi a Húnióban (a Húnió kifejezést A dilettáns keletkutatás ellenzői című Fb-oldalról loptam, az Európai Únió helyett a volt Szovjetúnióra utal, ami egy lánglelkű és lángeszű, a szkíta Putyint magasztaló fészbuksi szerint amúgy is a hun-szkíta birodalom része volt, szal tkp. ott a helyünk).

Tény hogy akkor nem jön az a napi 2 milliárd Brüsszelből, eláll az aranyeső, de addigra úgyis lejár az utolsó támogatási ciklus (2020-ban), és már megszedte magát a család, a többi meg le van tojva.

Áldás!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Stray dogs run in front of the Chernobyl nuclear power plant during a drill organized by Ukraine's Emergency Ministry, 08 November 2006. Emloyees and rescue workers improved their activity in case the "sarcophagus" covering the destroyed 4th power block collapses.
 AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY / AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.