Poszt ITT vélemény

Summáját írom Pumped Gabónak

Egy ízléses videó elemzése.

Tegnap megjelent egy videó. Mivel már 34 ezer feletti a nézettsége, nem kizárt, hogy önök is látták. Ha mégsem: íme.

Vessük alá elemzésnek a látottakat!

A videóban egy férfi látható, aki pusztán azáltal lett a senkiből hirtelen celeb (tehát eggyel gazdagabb és ismertebb senki), hogy egy zenei fesztiválon furcsán táncolt a tömegben.

A videóban ez a férfi szavalja egy olyan szerző versét, aki egy csakis a hivatalos nyilvántartások szerint létező párt elnöke. Egy olyan költő alkotását, aki a jelek szerint nem minden sört kedvel egyformán, és akiről azt is tudjuk, hogy szeret szitává lőni békésen legelésző állatkákat.

Mit állítunk? Semmit.

Ki állítja? Senki.

Mielőtt megsértődnének Gábor (vagy Zsolt) rajongói: egy pillanatig sem kérdőjelezzük meg, hogy van igény az ilyesmire (említettük már, hogy a videó egy nap alatt 34 ezres nézettségre tett szert?). Az országban rengeteg olyan ember él, akinek Éden Snezik, Éjjel-Nappal Budapest Alexák vagy Pump Edék kalandjai szolgáltatják a napi szellemi táplálékot, és nem ÉletésIrodalom Zoltánok vagy 24 Józsefek alkotásai. Nincs is ezzel semmi gond.

Jó ez a videó?

Dehogy jó. De semmivel sem gyengébb produkció egy péniszmeghajtású helikopter beizzításánál vagy egy kigyúrt, kopasz férfi golyóinak kivasalásánál.

Lehetne jobb ez a videó?

Persze, ha nem Pumped Gabó szerepelne benne, hanem Latinovits Zoltán vagy Darvas Iván (tényleg leírtuk ezeket a neveket egy mondaton belül?), és nem Semjén Zsolt versét adná elő, hanem Adyt szavalna.

Bántó, netán sértő ez a videó?

El tudjuk képzelni, hogy van, aki nem kedveli ezt a 21 másodpercet. Vannak hívő barátaim, akiknek fontos az „Isten nevét hiába szádra ne vedd” alaptétel, ezért mindig kínosan ügyelek, hogy a társaságukban ne káromkodjak, vagy ha ez nem is sikerül (és általában nem sikerül), akkor legalább ne az Úr nevét emlegessem. Elfogadom, hogy ez nekik fontos, mint ahogy ők is tudják, hogy nekem fontos Woody Allen, Maradona vagy Manu Chao (a világon a harmadik legnagyobb kommunista Tamás Gáspár Miklós és a Heineken után). Ha már valaki a szájára veszi Isten nevét, az inkább legyen Nietzsche, mint Pumped Gabó (és ezzel elérkeztünk a világ legdurvább összehasonlításához).

Lehetne jobb ez az elemzés?

Persze, ha Szerb Antal írta volna meg, és nem egy Soros-bérenc judeoliberálbolsevik hírportál valamelyik senkiházi migránssimogató firkásza – gondolhatják most önök. Teljes joggal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik