Poszt ITT
Generated by  IJG JPEG Library

Trump elnök úrnak hamarosan csönget a valóság

Jászberényi Sándor
Jászberényi Sándor

újságíró, haditudósító, író. 2016. 11. 09. 10:52

Korábban a témában:

Mindenkit meglepett, hogy Donald Trump nyerte meg az amerikai elnökválasztást. Őt magát is. Tisztán látszik a videókon a döbbenet az arcán, ahogyan egyre nyilvánvalóbb, hogy bejött a kampányretorikája és a középosztálybeli, sértett fehérek mind megszavazták.

Az egész világ, leszámítva Oroszországot, azonnal megkongatta a vészharangokat. A liberális értelmiség kontinensektől függetlenül új atomfenyegetettséget vizionál, Európa jelentős része pedig már temeti a Baltikumot és Ukrajnát.

Még a tőzsde is óriásit bukott arra a hírre, hogy Donald Trump lesz az Egyesült Államok új elnöke.

Nem szeretném elismételni, hogy mire alapozta a kampányát Trump. Ezzel nagyjából minden olvasó tisztában van. Xenofóbia, az enviromentalizmus elutasítása, militáns fellépés a bevándorlókkal és az amerikai külpolitika drasztikus militarizálása – csak pár hívószó a sok közül.

Ragadd meg őket a pinájuknál

– mondta Donald Trump a nőkről, akikkel szerinte mindent megtehet az ember, ha gazdag és híres. Ezt, a videón kiszivárogtatott mondatát pedig nem cáfolta soha és sehol.

Mielőtt mindenki atombunker ásásába kezdene, szeretném felhívni a figyelmet, hogy más dolog egy kampány, és más dolog a realitás talaján, egy döglődő gazdasági rendszerben kell érvényesítenie nemcsak a szavazóinak, hanem az Egyesült Államok lakóinak az életét.

Mielőtt bárki pánikolni kezdene Trump győzelme miatt, emlékeztetném, hogy az amerikai hatalomgyakorlás azért nem egy kézben összpontosul, működnek a fékek és az ellensúlyok.

Aminek most a tanúi leszünk az egy nagyszájú, odamondogatós white american, hihetetlen gyorsaságú deradikalizálódásának a története, ami abban a pillanatban fog kezdődni, amikor tényleg kormányoznia kell az országát.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Stray dogs run in front of the Chernobyl nuclear power plant during a drill organized by Ukraine's Emergency Ministry, 08 November 2006. Emloyees and rescue workers improved their activity in case the "sarcophagus" covering the destroyed 4th power block collapses.
 AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY / AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.