Poszt ITT

Tompa: Talpra, kutyák!

Tompa Imre
Tompa Imre

író, publicista. 2016. 03. 10. 14:23

Most a kutyák, holnap a macskák, holnapután…?
Korábban a témában:

Lehet, hogy ugatom a politikát, de sokkolt a hír, hogy csak a magyar kutyafajtákat lehet ezentúl törzskönyvezni (ha a törvényhozás elfogadja a szaktárca javaslatát). Mintha a xenofóbia még ide, a kutyavilágba is betenné a büdös lábát. Hogy Csoki, a mi Csokink, ki idén 16 életévébe lép, alábbvaló volna egy pulinál mondjuk? Csak azért, mert nagy, kampós orra van és kajla füle? És most mi lesz? Visszaveszik a nemesi oklevelét? Közülünk csak neki van (meg a Dorkának, de ő nem kutya). És Jojó? Mondjuk őt nem tudom megkedvelni, unter uns gesagt, de akkor is! Azért, mert ő egy streetmix és petárdakutya? (Tavaly szilveszterkor fogadtuk be, teljesen ki volt fordulva magából, bolyongott a falu peremén, utcakutya volt, ő az egyetlen bunyós típus közülünk, őt kéne rázavarni az agrárminiszter úr testhajlatára, mindjárt tudná, mi a steisz). Kutya legyek, ha értem, vagyis izé, macska. Azért, mert képtelenek megoldani ezt is, a honi kutyavilágban növekvő káoszt, minket büntetnek? Miért lenne más a rész, mint az egész, mint az összes többi alrendszer, a kutyavilág Magyarországon ugyanolyan hozzáértő és tiszta mancsokban, izé, kezekben van, mint az össze többi, naná, hogy szaros. Állati hülyeség, vagyis emberi, és nemcsak a dilettantizmus dereng át rajta, hanem  az az állami politika rangjára emelt kirekesztősdi is, ami szerint csak az jó, ami magyar. Tudom, hogy ezzel a magyar kutyák sem értenek egyet, a kutyák jó srácok, még a macskákat is elfogadjuk, mert bár nem normálisak, de nem is unalmasok. Most a kutyák, holnap a macskák, holnapután…?

Fotó: e sorok írója karácsonyi bevásárlás közben

Testvéreim, március idusán ti is gyertek tüntetni, immár ne csak a pedagógusok iránti szolidaritásból, hanem értünk, fajtatársaitokért, bár ezt a szó utálom, mint a macskahányást, mert van benne valami, amitől föláll a szőr a hátamon. Aki agyar, velünk tart!

 

Dukai Mazsola

Büky-Tompa Hilda Pipi

Árpavölgyi Alexandra (Csoky)

Petárday Streetmix Jojó

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Kommentek

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.