Poszt ITT

Háztáji: A jótékony Vágási Gyurcsány

A Demokratikus Koalíció szerint semmit sem változott az értékrendje. Ennek igazolására Facebook-oldalán tíz pontba szedte, mi mindent tett a párt és elnöke a romákért. Íme.

„1. Melyik volt az a párt, amely egy fideszes polgármester lakta városban ivóvizet osztott a helyi roma lakosságnak a nyár közepén, mert a polgármester elzárta a vizet, hogy a romák szomjazzanak?
– A DK osztott vizet.
2. Ki volt az a politikus, amely saját jövedelméből üdültetni vitte a roma családokat az elmúlt években?
– Gyurcsány Ferenc.
3. Ki volt az a politikus, aki foglalkozott a miskolci romák helyzetével, és meglátogatta az Avas lakótelep lakóit?
– Gyurcsány Ferenc
4. Melyik volt az a párt, amely karácsonyi ajándékot vitt több roma családnak?
– A DK.
5. Ki volt az a miniszterelnök, aki jövedelméből segítette a pécsi Gandhi Gimnáziumot?
– Gyurcsány Ferenc volt.
6. Melyik volt az a párt, amely Gyöngyösi Márton kijelentése ellen ellen tüntetett?
– A DK.
7. Ki volt az a politikus, aki az elmúlt években országjáró útján elment a cigány telepekre, és ennivalót vásárolt a helyi roma családoknak?
– A DK.
8. Ki volt az a miniszterelnök, aki a hátrányos helyzetű gyermekek számára ,,Mentor program”-ot hirdetett a közép- és felsőoktatásban?
– Gyurcsány Ferenc volt.
9. – Ki volt az a miniszterelnök, aki lovári nyelven köszöntötte a romákat miniszterelnöki programbeszédében?
– Gyurcsány Ferenc volt.
10. – Melyik miniszterelnök indtott deszegregációs programot az oktatásban?
– Gyurcsány Ferenc volt.

Fotó: Neményi Márton

Most tekintsünk el a helyesírás és nyelvhelyesség (pl. a vonatkozó névmás használatának) szabályaitól és nagyon erősen koncentráljunk csak arra, amit a DK állít. A gyurcsányista párt szerint ők attól demokraták, mert az ő milliárdos elnökük meglátogatta az Avas lakótelep lakóit, ételt vett a cigány telep (sic) lakóinak…

A DK demokrata kiskátéja alapján – kizárásos alapon – pontosan tudható, kik az antidemokraták, akik ellen ellenállnak, mert ők – a demokraták – folytatják. Szeptember 6-án retteghet mindenki, aki nem teljesen ért egyet velük. Mert a koalícióba forrt demokraták – akiknek tehát nem változik értékrendjük – vélhetően ütnek, ha közéjük keveredik egy másként gondolkodó.

Utána majd legfeljebb elhatárolódnak – maguktól – és majd valamelyik volt szövetséges párt provokációját emlegetik. Csak halkan mondom, Gyurcsány Ferenc korábban azt jósolta, „az Avas lakótelep családjai profitálni fognak” abból a három napból, amikor ő is leköltözött. Talán vissza kellene mennie, mert így utólag – a Pásztor-ügy fénytörésében – azért nem kicsit gyanús, hogy nem egy cigány családhoz költözött be. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik