Belföld

Megverték a DK-szimpatizánsok Gulyás Mártont

Megverték a Krétakör aktivistáját a Demokratikus Koalíció „Ellenállás napja” rendezvényén. Gulyás Márton „Cigányozás helyett baloldali megoldást” táblát tartott a magasba, ami a párt szimpatizánsainak nem tetszett – közölte a Hír24 helyszíni tudósítója.

Gulyás kezéből kitépték a táblát és három ütést kapott. Ezután a rendezők kivezették társaival együtt. Mialatt a sajtónak nyilatkozott és a tüntetőkkel vitázott, a táskájába égő cigarettacsikket is dobtak.


Fotó: Neményi Márton – Hír24

Mint ismeretes, a DK és az MSZP Miskolcon Pásztor Albert volt rendőrkapitányt jelölte polgármesternek, aki a cigánysággal kapcsolatos kijelentéseiről vált ismertté. A Gulyást is aktivistái közt tudó Humán Platform közlése szerint az ellen tiltakoztak, hogy “a DK az MSZP és a helyi Együtt-PM, úgy jelöli Pásztort, hogy nem tudja megmagyarázni egykori és mostani szavait, és egyetlen egy mondatot se tudnak arról mondani, miért fontos Pásztor jelölése a rasszista szavazatok megszerzésén túl, és valójában mit is akar Pásztor tenni, ami egyként megoldást ad a cigány és nem cigány polgártársaink helyzetére.”

Gyurcsány Ferenc pártelnök a Facebookon azt írta, végtelenül sajnálja, ha Gulyást inzultus érte és azok, akik bántották, “mintha nem is jó helyen keresnék a helyüket”.

Olvasói sztorik