Belföld

Gyurcsány Avas hasznáról

A volt kormányfő azt gondolja, "Miskolc, az Avas lakótelep családjai profitálni fognak ebből a három napból".

Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány megfontolásra érdemesnek tartja miskolci látogatásuk tapasztalatait, fogadtatását elemezni. Fél nappal azután, hogy egyelőre elköszöntek Miskolctól, most csak annyit mond, örül, hogy hosszú mérlegelés után a látogatás mellett döntöttek. Azt gondolja, “Miskolc, az Avas lakótelep családjai profitálni fognak ebből a három napból”.

A Demokratikus Koalíció elnöke első perctől tudta, veszélyes vizekre hajóznak, mert vékony és alig látható a határ “a felelős és empatikus politikusi tájékozódás és a politikai giccs, az önmagáért való bulvár között”. Szerinte egy olyan programjuk sem volt, amit a média kedvéért csináltak volna.

“A legfogósabb kérdés persze az, hogy miként lehet feloldani az egyes társasházakban feloldhatatlanná merevedett és eközben tragikussá nőtt együttélési konfliktusokat.” Gyurcsány találkozott “síró asszonyokkal, panaszkodó családokkal, a vitákban kimerült emberekkel”. A volt kormányfő tapasztalatai alapján egyetért a miskolci rendőrkapitánnyal, a konfliktusok többségét nem lehet rendészeti eszközökkel kezelni. Neki úgy tűnik, a helyiek, az avasiak, a miskolciak ezt az ügyet saját erejükből már nem tudják rendezni.

A leköltözött társaságban “megerősödött az a vélemény, hogy új, talán bizonyos tabukat is sértő jogi szabályozásra van szükség”. Most nekilátnak ennek megvitatásához. Szeretnék, ha segíthetnének az Avason élő tízezreknek, hogy újra nyugalom legyen a házakban, az utcákon – írja Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán, megköszönve vendéglátóiknak a kedvességet.

A volt kormányfő nem ír arról, hogy az általa feltüzelt nyugdíjasok a Jobbik fiataljaira támadtak Miskolcon. Erről Szegedi Csanád, a Jobbik alelnöke tart ma sajtótájékoztatót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik