Poszt ITT

Jászberényi: Mészáros Lőrinc már a spájzban van

Veszélyes dolog az, ha Jimmy király népe neveket tanul.

Nem szeretnék azzal foglalkozni, hogy mennyire szánalmas, hogy az ország egyik vezető kereskedelmi tévéje akkor kezd el foglalkozni a politikával, amikor gazdaságilag kihúzzák alóla a talajt. Nem szeretnék arról sem spekulálni, hogy vajon abbahagyják-e, ha sikerül megegyezniük a kormánnyal.

Arról szeretnék beszélni, hogy mi történt tegnap. A tegnapi ugyanis történelmi nap volt. Hogy mi történt? Mészáros Lőrinc bekopogott Jimmy király fásult, elfáradt népéhez és bemutatkozott nekik – tette ezt a barátok között és az aktuális valóság show előtt, amikor elcsigázottan a munkától ültek a tévé előtt, fáradtan egy hosszú és kilátástalan nap után, készülve egy újabb és kilátástalan napra.

Jimmy király népe nem akar tudni az aktuálpolitikáról, nem érdekli melyik párt melyik diskurzusban éppen mit hazudik. Jimmy király népe túl akar élni, enni akar és dolgozni, lemosni a port a torkáról este egy itallal és kimosni az agyát a tévével. Jimmy király népe nem bízik a politikusokban, mert a bőrén érzi, hogy hazudnak neki mindig, hogy hülyére van véve és hogy bármi is következik, neki rosszabb lesz.

Jimmy király népe fásult. El van foglalva azzal, hogy napról-napra túléljen. Hogy meg tudja venni a gyerekének a májkrémet, magának a cigarettát a trafikban. Jimmy király népe már három ciklus óta nem jár el szavazni, mert minek. Úgysem lesz jobb semmi sem. Nem tud neveket a politikából.

És akkor Mészáros Lőrinc bepofátlankodik a barátok között elé és megüzeni Jimmy király népének, hogy miközben ők májkrémet esznek, tavaly másfél milliárd osztalékot vett ki, mert a miniszterelnök barátja. Először fel sem tűnik Jimmy király népének, mert fásult és fáradt. A híradó harmadik ismétlése után azonban egyszer csak megragad ez a név, hogy Mészáros Lőrinc meg hogy másfélmilliárd.

Veszélyes dolog az, ha Jimmy király népe neveket tanul. Fásult, ezt a fásultságot már sosem fogja felváltani a lelkesedés.

Haragudni azonban még tud.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik