Poszt ITT

Háztáji: Kerényi Imre mutatni szeretne Önnek valamit

"Vállaltan szervilis, hurráoptimista közéleti magazin Orbántól a híveknek? Micsoda hülyeség ez?" - gondolja most bizonyára a kedves olvasó. Hát akkor most jól figyeljen.

A Magyar Krónikától lángol az internet: a gúnyos-döbbent Cink.hu-tól kezdve a cinikus-irónikus, antimagyar, provokatőr 444-en át a Hír24.hu kommentelőiig egyszerre hördült fel a web az Orbán Viktor felügyeletével készülő, tízezres példányszámú, vállaltan szervilis havilap ötletét hallva. A Fidesz – úgy tűnik, nem csak belső használatra szánt – vállalati lapja a tervek szerint mérsékelten veszi majd figyelembe az újságírás alapvető szabályait, de hát nem is ez lesz a dolga neki. Helyette elementáris erővel egyesül majd Kerényi Imre habzó szájú hurráoptimizmusa a Fidesz-hívő prominens közéleti szerzők Emberi Történeteivel és Apró, Hétköznapi Csodáival. (“Csökkent a rezsim. Megírom.”)

Az egész sztoriban nem is maga a hír, hanem az azt övező értetlen- és hitetlenkedés furcsa, a kigúvadt szemek, a leesett állak, a tenyerekbe temetett arcok. Végképp elgurult a gyógyszer, ennél már nincs lejjebb, ez biztos kamu – kapálózunk össznépileg, mintha a hülyeség új szintjére jutottunk volna el és nem simán az történne, ami történni szokott errefelé évek óta. Kedves Olvasó! Ha Ön is úgy van vele, hogy “azt hittük, ennél gázabb már nem lehet, és most tessék”, akkor Kerényi Imre – a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott – mutatni szeretne Önnek valamit.


Fotó: Neményi Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik