Belföld

Jön Orbán saját lapja

Orbán (Orbán)
Orbán (Orbán)

Magyar Krónika névvel indul a folyóirat májusban. A lap első szerkesztőségi értekezletét a kormányfő tartja. Orbán Viktor írni is fog.

A Cink egy Kerényi Imre (miniszterelnöki megbízott) és Bencsik Gábor főszerkesztő, által írt levélre hivatkozva közli az induló lap fő irányelveit, azt, hogy „hirdessék eszméiket”, illetve hogy kövessék a szlogent: „Keresd a jót”, illetve: “A Magyar Krónika nem harcol, hanem örömet mond.”

A szerzők – ha elfogadják a felkérést – a következők lehetnek: Bayer Zsolt, Csontos János, Kondor Katalin, Kristóf Attila, Kudlik Júlia, Szentmihályi Szabó Péter, Torkos Matild. A Stratégia rovatban olyan szerzők fognak írni a tervek szerint, mint Balog Zoltán, Boros Péter, Deutsch Tamás, Fónagy János, Kövér László, Martonyi János, Matolcsy György, Navracsics Tibor és maga Orbán Viktor.

Magyar Krónika néven egyébként már van egy újság, Montréalban nyomtatják, kéthetente jelenik meg. Az újság nem politikai jellegű. A szerkesztőség célja a kapcsolatteremtés és a közösségi szolgáltatás.

Ezzel szemben a most induló folyóiratot havi tízezer példányban nyomják, és a Cink szerint egy részét ingyen osztják az  állami vezetők, közkönyvtárak, középiskolai könyvtárak, középiskolák igazgatói, határon túli magyar iskolák és magyar intézmények, valamint hazai polgármesterek között.

Vezetők írói munkássága

Sztálin még nagyban játszott: összes művei 13 kötetben 5000 oldalon jelentek meg a szocialista Magyarországon.

Rákosi Mátyás idejéből már csak 8 könyvre futotta, 2002-ben jelentek meg visszaemlékezései.

Kádár János konszolidáltabb és hosszabb uralma 22 kötetre rúgó bibliográfiát tudott névadójának összehozni.

Orbánnak eddig négy könyve jelent meg, és most végre sztárpublicista is lehet belőle.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik