Poszt ITT

Potom áron lehet megrendelni a Csillag születik döntősök hakniját

Ennyiért lehet megrendelni a döntősöket Plazmától Molnár Elek Jánosig. A Quantum XXL tagjai a tehetségkutató-templom egerei.

A Csillag születik döntőjének eredménye láthatóan a stúdióban is megfagyasztotta a levegőt. A joghurtreklám-szerepből egy pillanatra ki nem mozdítható Ördög Nóra is nehezen találta a szavakat, mikor a fülesben meghallotta, majd a közönség számára is továbbította, hogy a kereskedelmi tévés ki mit tud?-ot a nóta- és bajuszoligarcha Mészáros János Elek nyerte.

Hakni vagy nem hakni

Anélkül azonban, hogy belemennénk, miért egy falunapokat idéző operett-énekes lett 2012-ben az országos tehetségkutató vetélkedő győztese és miért nem egy folyamatosan megújuló profi műsort szolgáltató tánccsoport, inkább nézzük meg, hogyér’ árazta be őket a haknipiac.

Egy birtokunkba került Csillag születik (szt)árlistából kiderül, hogy hiába a bajszos, szomorú arcú úriember nyerte a vetélkedőt, ez éppen egy hajszálnyi különbséget jelent csak a szentújtehenyei Tesco parkolójában tartott promóciós országjárás keretében szervezett fellépésért járó gázsik szempontjából.

Ezért megérte?

Ha egy személyre számolunk, akkor valóban a döntő nyertese, Mészáros Elek János markát üti a legnagyobb fellépti díj (180 ezer forint+áfa+útiköltség), ám az eltérések minimálisak. A sor pedig innen lefelé egyáltalán nem a döntő során kialakult hierarchiát követi. A legjobban a szájkaratéval turnézó Plazma jár, aki be sem jutott a fináléba, viszont így is 160+áfáért (és útiköltség természetesen) lép színpadra. A reklámszöveg szerint ő „a rapper, akinek szövegei nélkülözik a cenzúrát”.

Legvékonyabb pénztárcával pedig az a Juhász Marci távozhat a koncertek után, aki épphogy lecsúszott a döntőről (140+a „szokásos”) pedig ő az, aki „népdalénekes, gitáros, szájharmónikás és mindez egyben!”. Szirota Jennifer a két fiú között lebeg a 150 ezres gázsival, ráadásul a prospektus őt „széleskörű repertoárjával és korát meghazudtoló rutinjával” igyekszik értékesíteni.

Csapatban már más a dolgok állása, megoszlik a munka, megoszlik a pénz is. Érdekes, hogy a legrosszabbul éppen a döntő egyik legnagyobb esélyesének tartott Quantum XXL jár. A fiúk ugyan 270 ezres gázsit kapnak minden fellépés után, ám hét fővel számolva ez alig 40 ezres átlagra jön ki fejenként. Ebből pedig jó, ha a próbákon szerzett sérülések orvosi kezelése kijön. Igaz, kiegészítőkkel és kosztümökkel felpumpálva már 320 a listaár, de még így sem jön ki 50 ezer forint perkopf „az eddigi legkreatívabb tánccsapatnak Magyarországon”.

Az agrárpopbiznisz felvirágzása

A legjobban fizetett csapat a csoportmezőnyben az In Diretta. Az új magyar műfaj, az „agrárpop megteremtői” 350 ezer forintért hagynak ott kapát, kaszát, és ragadnak hangszert. Ez az összeg csak háromfelé oszlik, de hozzá kell tenni, hogy ők 60 perces élőműsort nyomnak, nincs playback-hakni. Csapatban a Prügyi Duó követi őket, de a „két borsodi srác és a zongora” csak 30-40 percet tölt a színpadon 160 plusz áfáért. A The Immigrants tinizenekarának három tagja összesen 180 ezret kap egy fellépésért, szinte pont feleannyit, mint a létszámban megegyező In Diretta, ráadásul ugyanúgy 60 perces élőműsorért cserébe. Arányaiban tehát ők járnak a legrosszabbul.

Nem könnyű a kiscsillagok sorsa a gazdasági válság idején, még akkor sem, ha pályára álltak. Mészáros János Elek útját azért egy nyaralás, egy autó és havi egymilliós fixfizetés is egyengeti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik