Kultúra

Népítélet: nem kell több tehetség

Kifulladóban a tehetségkutatók népszerűségea CSISZ nézettsége sem a régi már, még a fináléban sem.

Úgy tűnik, ahogy az olcsó hitelek kora is lejárt, úgy a tehetségkutatók végtelennek tűnő sikerszériája is véget ért. Mert bár kétség nem fért hozzá, hogy a Csillag Születik népszerűségére egy műsor sem jelent veszélyt (bár, egyszer az egyik Indiana Jones-filmet többen nézték meg), a folyamatos kétmilliós vagy afölötti össznézettségek immár a múlté, és az régebben elől nem fordult volna, hogy a finálét 1,78 millió ember kövesse elejétől a végéig. (Az eredményhirdetésre azért megvolt a kétmillió.) S a nyertes személye is mutatta, ez az évad nem a fiatalos közönség, hanem az idősebb, inaktív népesség agyát-zsigereit mozgatta meg.Az év eddigi tehetségkutatói összességében inkább csalódást okoztak, a Megasztár, a CSISZ vagy a félig-meddig idetartozó Eurovíziós Dalfesztivál vesztettek népszerűségükből, s csak a csatornákon múlik, ezt úgy értelmezik, “van még annyi lendület bennük, hogy megnyerjenek egy félévet”, vagy úgy “most kicsit pihenjenek a szépreményű tehetségek”.

Az eddigi utolsó, legfrissebb és tán legrosszabb Indiana Jones-film a TV2-nek megnyerte a vasárnap estét (1,132 millió néző), míg a pénteki A gyanú árnyékában (1, 04 millió) megint képes volt egymillió fölött zárni. 

Az m1 két műsorral fért fel a listára (mivel nem volt Forma-1), a Maradj talpon!-nal, illetve az esti Híradóval, amely az utolsó lett, és 628 ezer nézője nagyjából még mindig jó 300 ezres mínuszban van az egykori, pár hónappal ezelőtti maximumhoz képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik