Poszt ITT

Hülyét csinálnak a tüntetőket nem találó MTV-s riporterből

Vígh András köztévés riporternek gratulálunk, internetes mém született belőle.

Bármennyire is próbálja a közmédia cenzúrázni a cenzúra miatt paródiává cenzúrázott MTV Híradót – jelesül a Kétfarkú Kutyapárt által elkövetett álműsort – az internetes mémgyártók fantáziáját nem tudták megállítani.

Mint arról tegnap beszámoltunk, a hétfő esti kormányellenes tüntetéskor a köztévé esti híradójában Vígh András jelentkezett be élőben az Operaház elől. A képet tökéletesen komponálták. Az operatőrnek sikerült úgy fordítani a kamerát, hogy a riporter háta mögött pont az Andrássy út rendőrök által elzárt, szinte üres része látszódjon, a kislányosan szemérmes képben a sok-sok ezer demonstrálóból csak néhány kósza tüntető látszott. Azóta már magyarázat is született a dologra.

Az online Photoshop-artisták a Lomniczi-retusálás után ismét megragadták a lényeget. A közmédia által betiltatott (bár néha még most is működő) mtvhirado.com után a újonnan létrejött mtvahirado.tumblr.com-on Vígh András-variációkat láthatnak a kedves internetező gyerekek.

Például arról, hogy az „értéket közvetítő” MTV miként jelentkezne be az 1945-ös jaltai konferenciáról:

Vagy az 1526-os „nemzeti nagylétünk nagy temetője”-ként is emlegetett  mohácsi csatáról:

Esetleg az 1986-os Mexikóban rendezett világbajnokságról, ahol a magyar futballválogatott 6:0-ra kikapott a Szovjetuniótól:

A többi alkotást itt lehet megtekinteni.

És itt is vannak még Vígh-mémek.

 

BREAKING!

Feloldották a tiltást a Kétfarkú Kutyapárt MTV-s híradóparódiájáról, így újra elérhető az mtvhirado.com, mely a közmédia szerint „sérti az MTV védjegyhez és névviseléshez fűződő jogát” és „megtéveszti a honlapra látogatókat, azt a látszatot keltve, hogy annak tartalmát az előbbiek szerkesztik”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik