Poszt ITT

Utasi Árpi már nem hihet a mesékben

Hamarosan végzett traktoros, és gépszerelő lesz Utasi Árpi. A 18 éves fiú 2007-ben nyerte meg a Csillag születiket, azóta keveset hallunk róla.

Az ország kedvenc mesemondója ízes tájszólásával mindenkit azonnal levett a lábáról. A fiúcska akkor még nagy terveket szövögetett. Például azt, hogy színész lesz. Ez csupán néhány pillanatra teljesült, de aztán ismét a vajdsági Csantavéren találta magát. Az Indul a bakterház főszerepe nem hozta meg számára a sikert, sőt hamar kívül is találta magát a teátrum kapuján. Egyesek szerint Árpit csakis reklámcélból tették meg Bendegúznak, de ezt annak idején persze a színház tagadta. Legyen így vagy úgy, az tény, hogy a csantavéri mesemondó mostanra fényévnyi távolságra került a világot jelentő deszkáktól. A család viszont örül, hogy Árpi tisztességet szakmát tanul, mert így lesz, aki dolgozzon majd a földeken. Bár a csantavéri fiú Csillag születikes szereplése óta sok idő eltelt, de egy dolog mégsem változott, szóvivője továbbra is édesanyja, Erzsike maradt, ezúttal is ő mesélt életükről a Hír24-nek.


Árpinak meg egyre kevesebb a fellépése      Fotó: RTL Klub / Sajtóklub / Bársony Bence

Azt beszélik, hogy a szokásosnál is nehezebb anyagi körülmények között él a család az utóbbi időben. Igaz ez?

Irigyeink mindig voltak, akik hazugságokat terjesztenek rólunk. Nem vagyunk gazdagok, de mindent megteszek azért, hogy a négy gyerekem semmiben se szenvedjen hiányt. Persze, azt bevallom, ha nincs a Csillag születikes nyeremény, nagyon nagy bajban lettünk volna. Abból vettük a házunkat. Nem nagy, de nekünk éppen elég. A megfelelő földterületet sokáig keresgéltük, mire megtaláltuk. Ez sem hatalmas, de kitermeli a megélhetésünk egy részét. A többit meg mellé tesszük a háztájiból. Korábban gondot jelentet, hogy a legkisebb lányom, Melánia még nagyon kicsi volt, nem tudtam mellette munkát vállalni. Árpi rengeteget segített abban az időben a fellépéseivel. Most azonban már Melcsi 5 éves, így alkalmi munkára el tudok menni, ha van valami a faluban. Nyáron például egy kertészetben dolgoztam. Jól jött az a kis pénz. A gyerekeim még tanulnak, Árpinak meg egyre kevesebb a fellépése, arra nem tudunk számítani. Ugyanakkor örömhír, hogy van egy kis barátnője, akit ugyan még nem mutatott be, de a nevét gyakran emlegeti itthon.

Árpi lassan végez a mezőgazdasági iskolában. Mi lesz vele, milyen terveket szövöget?

Még egy éve van hátra. Szereti csinálni, mindig is kedvelte a gépeket. Meg hát jól is jön majd a traktorosi gyakorlata a kis földünkön. Időnként még hívják egy-egy rendezvényre fellépni, de persze nem annyit, mint a Csillag születik után. Azt, hogy mi lesz a színészkedéssel, nem tudom. Nemigen beszél már róla. Majd ha elvégzi az iskolát, eldönti, mit szeretne még tanulni. Nekem az a fontos, hogy tisztességes ember legyen belőle. Egyébként úgy érzem, hogy a gyerekeim apjának korai halála mindennél szorosabbra fűzte a családi köteléket köztem, és a gyermekeim között.

Két éve motorbalesetben hunyt el Árpi édesapja. Hogyan dolgozták fel ezt?

Nagyon megviselt mindannyiunkat, nehezen ment. De a gyerekeim erőt adtak ahhoz, hogy összeszedjem magam. Ha a szemükbe néztem, vagy átöleltek, tudtam, nem adhatom fel a küzdelmet. Értük élnem kell. Szerencsére mind a négyen jól vannak már. Ünnepeken kimegyünk az apjuk sírjához, viszünk egy csokor virágot, emlékezünk rá. Érdekes, hogy máskor nemigen kérdezősködnek az édesapjukról, szerintem védekezésképpen eltemették magukban a tragédiát.

Nyitott lenne egy új kapcsolatra?

Nem hiszem. Nagy bennem a bizalmatlanság a férfiak iránt. Ráadásul nehezen viselném, hogy egy idegen ember irányítsa a gyerekeim életét. Most jó így nekünk.

Milyen karácsonyt terveznek?

Hát ezt most épp jókor kérdezi. Nemrég ugyanis elhatároztam, hogy az idei karácsonyunk az eddigieknél sokkal szebb lesz. Mindent megteszek azért, hogy ajándékok kerülhessenek a fa alá. Végre tudok mosolyogni, és már vendégeket is merek hívni. Úgy tervezzük, hogy nálunk jön össze a nagycsalád.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik