Poszt ITT

Nem adja fel a kis csillag sem

Krizbai Teca, a Csillag születik egyik döntőse is csatlakozott a Nemadomfel Együtteshez, amely egy lakóotthonra gyűjt.

Részt vettél a Nem Adom Fel Alapítvány novemberi Jobb velünk a világ! jótékonysági koncertjén. Mennyi pénz sikerült összeénekelnetek?

Ötezer ember jött el, és 6,2 millió forintnyi adomány gyűlt össze. Nagyon jól tudtunk együtt dolgozni a Nemadomfel Együttessel, és számomra külön élmény, elismerés volt egy színpadon állni olyan zenei ikonokkal, mint Hobo és Bandája, a Misztrál vagy éppen az Ismerős arcok.

Elég pénz gyűlt össze a passzív háznak nevezett lakóotthon építésére?

Sajnos nem. Az épület összköltsége 140 millió forint. Még legalább a fele hiányzik. Évek óta gyűjt az alapítvány, eddig annyit sikerült elérni, hogy építési vállalkozók is bekapcsolódtak. Van, aki tetőcserepet, más a hőszigetelést biztosítja a lakóotthon építéséhez. Ezenkívül számos önkormányzat is segít, de még várjuk a felajánlásokat.

Miért tartod fontosnak a lakóotthon létrehozását?

Nekem amúgy is szívügyem az efféle kezdeményezés, és fontos, hogy annak a 14 sérült társamnak, akinek az otthon épül, legyen biztonságos, megfelelő fedél a feje felett. Az alapítvánnyal együtt azt szeretném, ha nem a város szélén, hanem a városban épülnének az ilyen otthonok, hogy minél egyszerűbb és hétköznapibb lehessen a mindennapi élet.

Mit gondolsz, mióta feltűntél a képernyőn, változott a magyarországi társadalom képe a sérült emberekről?

Igen, mindenképp. Végre látják, hogy a sérültek is élhetnek teljes értékű életet. Nekem az volt a célom, hogy megmutassam, amihez a legjobban értek és amit a legjobban szeretek: az éneklést. El sem tudom mondani, milyen érzés volt a színpadon állni és érezni, hogy az emberek szeme rám tapad. Látássérültként reményt adtam a sorstársaimnak. Nagyon lelkesít, hogy a barátaim mellettem álltak, állnak. Mindenhová elkísérnek fellépésre. Sokan engem látva neveztek versenyekre.

Sok fellépésed van, mennyire tudod a tanulás mellett vállalni a szerepléseket?

Össze tudom hangolni a tanulást és a szereplést. Oda kell tennem magam, hiszen nemsokára érettségizem, és utána pedagógiát szeretnék tanulni. Egy csomó felkérést kapok, legközelebb, azt hiszem, Tiszafüreden lépek fel. Muszáj elmondanom, hogy nemrég rendeztem meg a megköszönő koncertemet Maglódon, amivel a sok segítséget szerettem volna honorálni azoknak, akik segítették az előrelépésemet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik