Poszt ITT

Legyen Ön is államfő!

"...érdemes lenne előírni, hogy legyen legalább egy középfokú nyelvvizsgája az államfőnek magyar nyelvből."


Alternatív köztársasági elnököt szerintem nem közfelkiáltással kellene választani, mert az kicsit poros, avítt. Olyan meg egyébként sincs, hogy alternatív köztársasági elnök, mert nincs alternatív köztársaság, alternatív Országgyűlés. Nincs alternatív Magyarország. Ebben a rendszerben – tetszik vagy nem – nem látom az alternatívát. Azt látom, hogy olyan országban élünk, ahol bárkiből lehet államfő (marsallbot meg egyebek…), ezért az elnökválasztás megreformálását magam is támogatnám. Nem mintha ez jelentene bármit is.

A jelenlegi helyzetben azonban logikusabbnak tűnne számomra, hogy aki államfő akar lenni, az mélyen nyúljon a zsebébe, csengessen ki pár milliárdot egy reklámkampányra. Ez meggyőzne arról, hogy nem a kosztért, kvártélyért akarja a zsíros állást, neki nem kell a pénzem és a módszer lehetőséget adna a jelöltek szűrésére is. A reklámkampányban arról kellene győzködnie a jelöltnek, hogy mennyire szeret, mennyire közülünk való, milyen nagy szent igazságok alapján tervezi a jövőmet.

Az államfői posztra ácsingózóknak az első szűrő után be kellene vonulniuk egy köztelevíziós valóságshow-ba, ahol huszonnégy órában mutatnák őket. Ez egyrészt olcsóbbá, nézettebbé tenné a mostani műsort, másrészt megtudnám, miként tűrik a szabadságjogok megvonását. Nemcsak együtt kellene élniük, hanem különböző versenyszámokban össze is kellene mérniük tudásukat. A produkciót mentorok segítenék, bírálnák el. Lenne Pákó-imitáció, de a legfőbb versenyszám a szociopoly lenne. Csak a túlélő társasjátékkal jutnának élelemhez az egyébként dúsgazdag  versenyzők, én pedig látnám, miként boldogul a Sándor-palota leendő lakója egy tartósan állástalan jövedelmi viszonyai között.

Ja és a legfontosabb. Azt gondolom, érdemes lenne előírni, hogy legyen legalább egy középfokú nyelvvizsgája az államfőnek magyar nyelvből.

Ha az elnökválasztás megreformálása ilyetén formán sikeres lenne, én továbblépnék. Javasolnám az alternatív államformát, esetleg a királyság visszaállítását. Király nálam az lehetne, aki előzőleg köztársasági elnökként elérte, hogy a pártok a tagok befizetéseiből éljenek és kétharmados ígéreteik kétharmadát teljesítsék. Azon viszont nem változtatnék, hogy a királyság királyi hírei nem izgathatnák a népet. Pártütők tüntetése csak közlekedési információ lehetne, mint most, és külön kicstárnok felügyelné a derűlátást. Így nem is lenne olyan, akinek „Nem tetszik a rendszer”…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik