Belföld

Alternatív köztársasági elnököt választ a Milla

Rengetegen voltak a "Nem tetszik a rendszer!" tüntetésen.

Alternatív köztársasági elnököt választ 2012. március 15-én az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért nevű Facebook-csoport, amely Budapesten a Szabad Sajtó útján rendezett kormányellenes tüntetést. A szervezet szóvivője szerint 100 ezren voltak a helyszínen; a Hír24 tudósítója úgy tájékoztatott, hogy a Szabad Sajtó útja és a Kossuth Lajos utca fele teljesen megtelt.

A sajtószóvivő közölte, 50 ezer sajtóigazolványt osztottak ki, mert kell a saját nyilvanosság: mindenkit arra kért, hogy minden nyilvános fórumon tiltakozzon.


Csákányi Eszter és Kulka János – Galéria, klikk a képre!
Hír24 / Fotó: Kummer János

Másik riporterünk azt jelentette, hogy több radikális kinézetű fiatal utazott a metrón a Jobbik tüntetésére délután, ezért a két csoport “érdekesen keveredett” a járművön.

A Milla tüntetése negyed négykor Kulka János és Csákányi Eszter színművészek felvezetésével indult. Tudósítónk szerint többeknél lehetett látni a kormányt bíráló transzparenst, például olyat, amely arra figyelmeztet, hogy “a nemzeti kisgömböc rémálma: a jogállam”. A rendezvény háromnegyed öt előtt ért véget, a tömeg békésen vonult el a helyszínről.

A kormányellenes tüntetésen egyenruhások (tűzoltók, rendőrök) is megjelentek. Az ATV úgy tudja, hogy a demonstráció után a Szolidaritás mozgalom az egykori MTV-székházhoz, a Szabadság térre vonulna, hogy a 2006-os események rendőr “áldozataira” emlékezzen. Ezt az akciót előre nem jelentették be a rendőrségnek, de úgy vélik, amíg a megmozdulás békés, addig nem kell oszlatásról tartani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik