Poszt ITT

Ön szerint mi lesz a Fradival?

Harmadszor hirdette meg a Kincstári Vagyon Igazgatóság (KVI) Ferencvárosi Torna Club ingatlan-együttesét, ami harmadszorra sem kellett senkinek. Mi lesz így Magyarország legnépszerűbb csapatával, amely jelenleg a másodosztályban botladozik?

A KVI 4,16 milliárd forintos limitáron immár a harmadik pályázatot írta ki június végén, az ajánlatokat hétfőig lehetett benyújtani. A pályázónak az ingatlan vételárán felül vállalnia kellett volna, hogy a meglévő stadiont két éven belül felújítja legalább 1,2 milliárd forint + áfa bekerülési értéken úgy, hogy az FTC tulajdonában lévő FTC Labdarúgó Zrt. összesen mintegy 20 millió forint névértékű részvénycsomagját legalább 800 millió forintért megvásárolja. A szerződésben az ajánlattevőnek biztosítania kellett volna 25 éves határozott időtartamra az FTC számára a stadion használatának lehetőségét.

A hat plusz két hektáros ingatlanra először 2005 novemberben írtak ki először nyílt pályázatot, ez azonban eredménytelennek bizonyult, mert a jelentkező TDZ Kft. nem tudta teljesíteni a kiírásban szereplő feltételeket. Ezután újrakezdődtek a tárgyalások a fővárosi klub, a KVI, a Nemzeti Sporthivatal és a Sportfolió Kht. részvételével.

A múlt év június 8-án kiderült, hogy mindössze egyetlen cég, a spanyol Torre Rioja Madrid SA jelentkezett, amelyet a pályázati eljárásban a HI Grupo Kft. képviselt. A KVI 2006. augusztus 7-i döntése szerint érvényes, de eredménytelen volt a második pályázat.

A klubnak jelenleg Rieb György elnök szeri9nt 1,8 milliárdos az adóssága, de ezt sikerült november végéig átütemezniük, így egyelőre nem kell félni a megszűnéstől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik