Poszt ITT

Ön szerint marad-e a másodosztályban a Ferencváros?

Magyarország legnépszerűbb focicsapata jelenleg csak a második helyen áll az NBII Keleti csoportjában, és csak akkor juthat fel az élvonalba, ha botlik a Nyíregyháza. Licence már van az egyesületnek, adósságai is bőven, és egy új elnöke.

Újraindult a felszámolási eljárás a Ferencváros ellen miután az FTC Labdarúgó Zrt. továbbra sem rendezte a Sportmarketing Kft.-vel szemben fennálló 34 milliós tartozását. A klub vezetői ennek ellenére nem aggódnak, a Zrt. igazgatóságának első embere Hermány Csaba jelezte, biztosan megfellebbezik a döntést, ha a bíróság elrendeli a felszámolást. A sportvezető állítása szerint minden remény megvan arra, hogy hamarosan olyan befektetője lesz a klubnak, amely a Zrt. összes adósságát átvállalja.

A Ferencvárosi Torna Club elnöksége keddi ülésén Rieb Györgyöt választotta meg a zöld-fehér klub elnökének. “A Ferencvárosnak és a futballcsapatot működtető zrt.-nek az össztartozása körülbelül 2,2 milliárd forint, de úgy gondolom, hogy az év végéig reális lehetőségünk van a teljes konszolidációra, a tartozások rendezésére” – mondta az egyetlen jelölt. “A jövő hét végéig felvesszük a kapcsolatot a Pénzügyminisztériummal és a Kincstári Vagyoni Igazgatósággal és reményeink szerint hamarosan kiírják a pályázatot az Üllői úti telek értékesítésére”.

A licencet a csapat megkapta az MLSZ-től, de már nem csak Lipcseiéken múlik, hogy sikerül e kiharcolni a feljutást. A csapat hétfőn magabiztos játékkal 4-0-ra legyőzte a Kazincbarcikát, de két fordulóval a zárás előtt továbbra is a Nyíregyháza vezet két ponttal. Gálhidi György legénysége a hátralévő fordulókban a Makóval és Vecséssel találkozik, míg Zoran Kuntics csapatára a Budafok, valamint a Baktalóránthutánáza vár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik