Élet-Stílus

FTC: újraindult a felszámolási eljárás

Újraindult a felszámolási eljárás a Ferencváros ellen – tudta meg az RTL Klub híradója –, miután az FTC Labdarúgó Zrt. továbbra sem rendezte a Sportmarketing Kft.-vel szemben fennálló adóságát.

Kapcsolódó linkek


ftc.lap.hu
sport.lap.hu

Az RTL Klub híradója birtokába jutott, a hírműsorban bemutatott bírósági végzésben a klub tulajdonában lévő FTC Labdarúgó Zrt.-t arra kötelezték, hogy a Sportmarketing Kft.-vel szemben fennálló 34 milliós tartozását április 30-ától számított 20 napos határidő alatt, május 20-ig kifizesse, ez azonban nem történt meg, ezért a felszámolás elrendeléséről szóló első fokú döntés akár heteken belül megszülethet.

Hermány Csaba, az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatóságának első embere elismerte, hogy újraindult a felszámolási eljárás, ám rögtön hozzátette, amennyiben a bíróság elrendeli a felszámolást, biztosan megfellebbezik a döntést. A sportvezető állítása szerint minden remény megvan arra, hogy hamarosan olyan befektetője lesz a klubnak, amely a zrt. összes adósságát átvállalja. „Szeptember végére rendeződhet a pénzügyi helyzetünk” – nyilatkozta Hermány az RTL Klubon.

Ugyanitt megszólalt a Hrutka János nevével fémjelzett Sportmarketing Kft. jogi képviselője, Oláh Gábor ügyvéd is, aki felszámolási eljárás menete kapcsán elmondta: a bíróság a cég fizetésképtelenségének megállapítása után kijelöli a felszámolót, ezzel a cégvezetés képviseleti jogosultsága megszűnik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik