Poszt ITT

Verhető a szerb vízilabda-válogatott?

Nem is volt kérdés, hogy az első világbajnoki meccsen a férfi vízilabda-válogatott megveri az új-zélandiakat. Az viszont már kétséges, hogy a Kemény legényeknek sikerül e a legyőzniük a szerb-fóbiájukat, és két év után végre aranyéremmel térhetnek haza egy világversenyről.

Két csapat emelkedik ki a férfi vízilabda-mezőnyből már évek óta: nem volt olyan világverseny az utóbbi időben, amelyen ne a szerb illetve a magyar csapat játszott volna a fináléban – sajnos többnyire mi húztuk a rövidebbet.

A papírforma a melbourne-i világbajnokság is szerb-magyar döntőt ígér, de a válogatott egyik legtehetségesebb fiataljának, Varga Dánielnek a véleménye szerint az sem elképzelhetetlen, hogy a tornán nem is futunk össze a nagy riválissal. „Mindenki a szerbekről beszél, de nem szabad elfeledkezni a horvátokról vagy éppen a spanyolokról sem. Elképzelhetőnek tartom, hogy a szerbek a döntőbe sem jutnak be.” – nyilatkozta lapunknak az idősebbik Varga-testvér.

A csapat trénere, Kemény Dénes nem akart a vébét megelőzően esélylatolgatásba bocsátkozni, mindig az éppen aktuális feladatra koncentrál a fiúkkal. „Nem foglalkoztunk azzal, hogy a szerbek miként teljesítenek a felkészülés során. Az ellenfeleket akkor fogjuk elkezdeni elemezni, amikor már zajlik a világbajnokság.”

Az mindenesetre tény, hogy a déli szomszéd legjobbjai a felkészülés során kétszer is kikaptak, az első vb-meccsükön pedig négy góllal verték azokat a németeket, akiket a torna előtt a Volvo-kupán 11 góllal múlt felül a válogatottba visszatérő Benedek Tiborral alaposan megerősödött magyar csapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik