Poszt ITT

Magyarok a sivatagban

Szombaton a portugál fővárosban, Lisszabonban rajtolt a 2007-es sivatagi show, azaz a Dakar-rali, amely január 21-én a szenegáli fővárosban ér véget. A versenyen tíz magyar egység indult.

A sorrendben a 29. Dakar-ralin 515 jármű – 185 autó, 245 motor és 85 kamion – próbál meg eljutni fél Afrikát átszelve a dakari célig. A bátor vállalkozókra – köztük a tíz magyar egységre – 16 nap alatt nem kevesebb 7915 kilométer leküzdése vár.

A négykeréken indulók közül Szalay Balázs már afrikai veteránnak számít, tekintve hogy az idén kilencedik alkalommal áll rajthoz a sivatagi-show-n, négyszer célba is ért már, tavaly a magyar autósok között egyedüliként jutott el a szenegáli fővárosba, és a rendkívül előkelő 29. helyen zárta a versenyt.

A Szalay-Bunkoczki László kettős mellett további három autós páros vág neki a majdnem nyolcezer kilométeres távnak: Kristóf Márton, Simon Péter (Bowler), Palik László, Darázsi Gábor (Nissan), valamint Kis Sándor és Czeglédi Péter (Nissan). Dési János (KTM), Hermann Henrik (KTM) és Kátai Péter (KTM) motoron igyekszik elgurulni a Rózsaszín-tó partjáig. Hermann kétszer, Kátai egyszer indult eddig, de egyikük sem ért el a célig, Dési pedig újoncként vág neki a viadalnak. Darázsi Zsolt, Tagai Róbert, Szalai Norbert (MAN), Szaller Zoltán, Pócsik László, Hajnal Károly (MAN), illetve Szobi Balázs, Éder Attila, Jobbágy Ákos (MAN) kamionnal “támad” a sivatag ellen. Darázsi rutinos “dakarosnak” számít, hiszen a korábbi években már háromszor teljesítette a távot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik