Poszt ITT

Ön szerint mire lehet képes a megfiatalított csapat?

Szerda este első és egyben utolsó meccsén ülhet le a magyar labdarúgó válogatott kispadjára Várhidi Péter. A kanadaiak ellen kilenc újoncot hívott meg a tréner, aki ezzel a szakemberek által is követelt fiatalítást kezdi el.

Az Európa-bajnoki selejtezők kudarcai után a Magyar Labdarúgó szövetség nem fogadta el Bozsik Péter szakmai beszámolóját, aki emiatt lemondott a posztjáról. Kisteleki István azonnal tárgyalásokat kezdeményezett a Franciaországban élő Bölöni Lászlóval, de nem akar a szövetség elhamarkodott döntést hozni, ezért Kanada ellen megbízott kapitányként Várhidi irányítja a nagycsapatot.

Várhidi Péter, a válogatott megbízott szövetségi kapitánya “elfelejtette” a Máltán leszereplő játékosok többségét, és bátran nyúl a fiatal labdarúgókhoz. Teheti, hiszen a nemzeti csapat legközelebb 2008-ban játszik újra tétmérkőzést, addig persze még hátravan néhány Eb-selejtező, csakhogy azok számunkra már valóban tétnélküliek. A továbbjutás esélye ugyanis már régen tovatűnt. A fiatalítás ezzel együtt kényes téma, vannak buktatói, és könnyen megeshet, hogy csak esztendők múltán érik be a gyümölcse.

A magyar labdarúgást körülvevő közeg eddig nem a türelméről volt híres, kérdéses tehát, hogy néhány gyengébb eredmény, nem kalkulált vereség milyen hatást gyakorol úgy a szakmára, mint a közvéleményre, és mennyire viseli meg magukat főszereplőket, a valóban tehetséges fiatalokat, akikre mostantól – ha kimondjuk, ha nem – jókora nyomás nehezedik majd. És akkor csak úgy mellékesen, az is kérdőjeles, hogy a majdani szövetségi kapitány miképp viszonyul a drasztikus fiatalítás kérdéséhez. Várhidi persze a maga útját járja, még ha csak egy meccset is kapott a bizonyításra, és bátran támaszkodik a fiatalokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik