Poszt ITT

Ön helyesli Gergényi távozását?

Budapest rendőrfőkapitánya benyújtotta nyugdíjazási kérelmét Bene László országos rendőrfőkapitánynak. Gergényi Péter 60 éves, 32 éve szolgál a rendőrségnél. Az utcai zavargásokkal kapcsolatban sok támadás érte, ám állítása szerint ennek nem volt köze döntéséhez.

A főkapitányt – akit szigora miatt Vasprefektusnak is neveznek – az elmúlt időszakban szakmai és politikai támadás érte a rendbontókkal szembeni rendőri intézkedések miatt. Ennek ellenére a főkapitány az MTI kérdésére nem kommentálta, az Indexnek viszont cáfolta, hogy a személyét ért támadásokkal lenne összefüggésben döntése.

„Benyújtottam nyugdíjazási kérelmemet december 31-ei hatállyal” – nyilatkozta a főkapitány. Kérelmét még alá kell írnia Petrétei József rendészeti miniszternek, és miután kormányzati főtisztviselőként teljesített szolgálatot, a dokumentumot ellen kell jegyeznie Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek is.

A főkapitányt korábban sokat bírálták amiatt, hogy a Magyar Televízió székháza elleni ostromkor nem megfelelően kezelte a kialakult helyzetet, majd október 23-a után rótták fel neki a rendőri túlkapásokat. Gergényi elzárkózott egy belső vizsgálat elől, ami miatt a Fidesz több alkalommal lemondásra szólította fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik