Poszt ITT

Ön szerint miért nem volt összecsapás negyedikén?

Békésen értek véget a nemzeti gyásznapon rendezett megemlékezések és tüntetések. A rendőrség teljes készültségben volt, tömegoszlatásra azonban nem került sor.

November negyedikén egész nap megemlékezések és tüntetések váltották egymást. Az állami megemlékezések a 301-es parcellánál kezdődtek, de volt rendezvény a Felvonulási téren is, este pedig – az egyébként hermetikusan lezárt – Hősök terén katonai tiszteletadással fejeződtek be a ceremóniák. Beszédekre nem került sor, a politikusok csak a megemlékezés virágait helyezték el.

Több szervezet is demonstrációt szervezett a Szabadság térre, a tömeg egy része innen indult tovább az Andrássy útra. A Fidesz megemlékező felvonulása a Terror Házától az Astoriáig tartott, innen a demonstrálók békésen hazavonultak. A Szabadság tériek a Vörösmarty tér felé vették az irányt, nagyszámú rendőri kísérlettel. Este nyolcra körülbelül félszázan maradtak az önkéntes szónokokat hallgatni a hideg, nedves időben.

Több vidéki nagyvárosban is megemlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatairól, így Szekszárdon, Debrecenben és Miskolcon is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik