Poszt ITT

Bemondó – Ön szerint alacsony a vébé színvonala?

Nagyot csalódott a németországi futball-világbajnokság színvonalában Kiss László; a szókimondásáról is híres labdarúgóedző szerint az óriási bíróbakik, az edzői hibák, valamint a kevés taktikai újdonság miatt a mostani futballtorna nem lesz „mérföldkő a foci történetében”. Ezzel egybecseng Vitray Tamás egykori kommentátor véleménye is.

„Ez a hetedik vb, amit különös figyelemmel követek, és sajnos eddig hatalmas csalódás számomra. Ennél gyengébb színvonalú labdarúgótornát még nem láttam” – fogalmazott a FigyelőNet kérdésére Kiss László, akit szókimondó stílusa, és éles hangú megnyilatkozásai miatt a hazai szakma az egyik „legbalhésabb” edzőnek tart.

A tréner, aki legutóbb Zalaegerszeg első osztályú csapatának volt másodedzője úgy véli, hogy a németországi vb legnagyobb problémája az, hogy kevés az új taktikai variáció, elenyésző a szakmai újdonság. „Az biztos, hogy nem lesz mérföldkő a foci történetében ez a világbajnokság” – fogalmazott. A nagy sztárok „mind leketyegtek” – kifáradtak a hosszú bajnokságok során, edzői baklövésekből is láthattunk ordító példákat, és a bírók is döntő hibákat követtek el – foglalta össze legégetőbb fenntartásait.

Vitray Tamás is azt állította a FigyelőNetnek, hogy semmi újat nem látott a németországi világbajnokságon. „Az elmúlt években egyre inkább a fizikai erő dominál a labdarúgásban, és ez más sportágakra is igaz” – jelezte az egykori kommentátor, aki kilenc világbajnokságról közvetített 1962 és 1994 között. Véleménye szerint ezért is panaszkodnak sokan a torna színvonalára. „Még nyomokban sem fedezhető fel olyan játékos a mezőnyben, mint Garrincha vagy Pelé volt a maga idejében. Sajnos a fiatal feltörekvő generáció tagjai között sem látni Zidane-színtű focistát”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik