Poszt ITT

Bemondó – Ön elégedett a játékvezetőkkel?

A portugál-holland mérkőzésen 16 sárga és négy piros lapot osztott ki az orosz Valentin Ivanov, akit a mérkőzés után rengeteg oldalról támadtak.

A két csapat játékosai és szövetségi kapitányai mellett Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke sem volt elégedett a bíróval. “Tőlem ő kapna sárga lapot, miután négy játékost is kiállított ezen a mérkőzésen. Úgy gondolom, ezen a találkozón nem volt azonos szinten a játékosokkal” – értékelte Ivanov teljesítményét a svájci sportdiplomata a portugál televíziónak.

A kommentátorok nagyjából egyetértenek abban, hogy az orosz a “botrányos lapözön” ellenére is hamar kiengedte kezéből a mérkőzést: amennyiben a hetedik percben a holland Boulahrouz belemenését piros lappal büntette volna, talán másként alakul a találkozó, amely a sportszerűség szempontjából eleve nem sok jót ígért. A hollandokat fűtötte a revans, a visszavágás vágya a két évvel ezelőtti, portugáliai Európa-bajnokságon elszenvedett vereségért.

Pár nappal korábban Graham Poll bakizott óriásit: az angol a horvát-ausztrál találkozón kétszer sárga lappal büntette Josip Simunicot, mégsem állította ki a horvát védőt, csak a harmadik figyelmeztetés után kapott pirosat a futballista. Múlt vasárnap pedig a franciáknak nem adtak meg egy teljesen szabályos gólt.

Négy évvel ez előtt is heves vitákat váltott ki a bírók ténykedése. Az egyik házigazda, Dél-Korea csapata hathatós játékvezetői „segédlettel” harcolta ki a legjobb négy közé jutást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik