Poszt ITT

Bemondó – Ön szerint ki lesz a gólkirály?

Véget ért a csoportkör a németországi világbajnokságon, és már több csatár is bejelentkezett a gólkirályi címért. A legjobb esélyei a jelen állás szerint a német csapat sztárjának Klosének van, de a konkurencia igen erős.

A lengyel származású német csatár csak az egyik csoportmeccsen nem lőtt idáig gólt, a másik kettőn azonnal duplázott. Kérdéses persze, hogy a későbbiekben, sokkal erősebb védelmek ellen is ilyen eredményes tud e maradni a Werder Bremen játékosa.

A góllövőlista második helyén jelenleg három találattal a spanyolok fiatal sztárja Fernando Torres áll. Az Atletico Madrid 23 éves támadója remekül érzi a kaput, és Raúllal ellentétben kirobbanó formában játszik. Oly annyira, hogy a vébét követően minden bizonnyal máshol folytatja a pályafutását. Spanyol lapjelentések szerint már több topklub is bejelentkezett érte, de Torres csak a világbajnokságot követően dönt.

Nem szabad elfeledkezni az utolsó csoportmeccsen magára találó Ronaldóról sem, aki a németeket a négy évvel ez előtti fináléban szinte egymaga ütötte ki. A japánok ellen kétszer is eredményes volt a Fenomén, és ha továbbra is keményen küzd, akkor övé lehet az egyik sportszergyártó cég által hagyományosan felajánlott arany cipő.

Rajtuk kívül jó páran odaérhetnek a torna végén; sok minden függ attól is, hogy az adott játékos csapata meddig jut.

Az élcsoport:
4 gólos: Miroslav Klose (német)
3 gólos: Hernan Crespo (argentin), Lukas Podolski (német), Maxi Rodriguez (argentin), Fernando Torres (spanyol)
2 gólos: Bartosz Bosacki (lengyel), Omar Bravo (mexikói), Tim Cahill (ausztrál), Agustin Delgado (ecuadori), Aruna Dindane (elefántcsontparti), Alexander Frei (svájci), Steven Gerrard (angol), Thierry Henry (francia), Maniche (portugál), Ronaldo (brazil), Tomas Rosicky (cseh), Andrij Sevcsenko (ukrán), Carlos Tenorio (ecuadori), David Villa (spanyol), Paulo Wanchope (Costa Rica-i)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik