Poszt ITT

Melyik esélyes volt meggyőző?

Az első csoportkörnek vége, szerdán az utolsó négy csapat is bemutatkozott – ám egyelőre még egyikük sem mutatott olyan formát, amely alapján joggal pályázhatna a világbajnoki címre. A felnőtt válogatott illetve az U17-esek mestere, Bozsik Péter és Both József szerint az első kör után nem lehet még messzemenő következtetéseket levonni.

A tornát megelőzően a FIFA világranglistáját vezető, címvédő brazil válogatottat tartották a szakemberek a legnagyobb esélyesnek. Rajtuk kívül a németeket, argentinokat, hollandokat, olaszokat, angolokat és a franciákat sorolták az esélyesek szűk köréhez. Az első körben mutatott produkció azonban a legtöbbjüknél elmaradt a várakozásoktól.

A magyar felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, Bozsik Péter lapunknak elmondta, hogy az első mérkőzések alapján nem lehet még reálisan megtippelni a torna végeredményét. A pár hete kinevezett tréner szerint a brazilok annak ellenére torna legnagyobb esélyesei, hogy az első meccsen nem azt a játékot mutatták, amiért világszerte milliók rajonganak értük. Nem adták ki magukból a maximumot, és ez az összes többi nagycsapatról is elmondható. Hasonló véleményen van Both József, az U17-es korosztály legjobbjainak edzője: „Az első körben a csapatoknak nemcsak az ellenféllel kell megbirkózniuk, hanem szokniuk kell a világbajnokság légkörét.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik