Poszt ITT

Kötelező elmeorvosi vizsgálatot a politikusoknak!

pszichopata(210x140).jpg (pszichopata, kényszerzubbony)
pszichopata(210x140).jpg (pszichopata, kényszerzubbony)

Minden hatalmat a pszichiátereknek?

Miközben nézem a Terápiát (magyar sorozat), jön a hír, hogy hétfőn tárgyal a Fidesz-frakció Kocsis Máté javaslatáról, amely évente drogtesztre küldené a 12 és 18 év közöttieket, a politikusokat és az újságírókat. A baloldali ellenzék agyrémnek tartja az ötletet, pedig azt inkább ki kellene terjeszteni. A politikusoknál mindenképpen.

Egy alapos elmeorvosi vizsgálat kiszűrhetné azt a komoly nemzetbiztonsági kockázatot, amit egy pszichiátriai kezelésre szoruló politikus jelent. Az éves felülvizsgálaton elbukót, persze, ki kellene zárni a törvényhozásból, de ez talán természetes, hiszen a defektest a gumiból is lecseréljük…

Az persze elgondolkodtató, hogy egy ilyen szabály után átvennék a hatalmat az elmeorvosok. Valójában ők uralkodnának, hiszen rajtuk múlna, ki lehet képviselő. Az biztosan nem, aki – akár orvosi előírásra is – tudatmódosító, a gondolkodást, viselkedést befolyásoló gyógyszerre szorul, hiszen az azért könnyen belátható, milyen veszélyekkel jár egy egész országra nézve, ha az esetleg elgurul.

Megtarthatná viszont állását, aki önként fekszik egy pszichológus kanapéjára. Az a politikus – aki eljut az önismeret ezen fokára – vélhetően már túljut azon, hogy mindig csak a másikra mutogasson.

Mindez persze nem zárja ki, hogy egy paranoiás országot paranoiás politikusok vezessenek, hiszen ebben az esetben a paranoia a normális. Téveszme lenne mást hinni. Ebben az esetben viszont egy pszichiátriai diagnózis is lehet kétséges, ami könnyen vezethet egy nagy nemzeti depresszióhoz.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik