Belföld

Hoffmann Rózsa: Elsőre furcsa Kocsis Máté felvetése

"Kezdetben kicsit furcsa a gondolat" - mondta Hoffmann Rózsa Kocsis Máté fideszes józsefvárosi polgármester ötletéről, mely szerint évente drogteszten ellenőriznék a 12-18 éveseket, a politikusokat és az újságírókat.

“Miután a politikusoknak és azu újságíróknak példát kell mutatni mindenki számára, és a drog súlyos társadalmi probléma, ezért nem tartok kizártnak ott sem valamiféle kontrollt” – mondta a KDNP képviselője az ATV Szabad szemmel című műsorában.

A gyerekek drogtesztjével kapcsolatban Hoffmann úgy fogalmazott, el tudna képzelni valamilyen rendszeres vizsgálatot, mint ahogy van a rendszeres fogorvosi szűrés és orvosi vizsgálat. Azokban a térségekben legalábbis, ahol a drog súlyos problémát jelent. A politikus ugyanakkor jelezte, még nem volt ideje végiggondolnia Kocsis Máté felvetését.

A fideszes polgármester hétvégén bejelentette javaslatára pártja első körben úgy reagált, hogy a hétfői frakcióülésen tárgyalják a javaslatot.

Kocsis Máté ötletére a pártok közül eddig a liberálisok mondták azt, hogy “értelmezhetetlen és minősíthetetlen agyrém”, illetve Harangozó Tamás MSZP-s politikus írta Facebook-oldalán: “Kedves Máté! Kérlek, fordulj kezelőorvosodhoz, gyògyszerészedhez! (…) Az egész még viccnek is rossz!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik