Belföld

Liberálisok: Kocsis Máténak elgurult a gyógyszere

Kocsis Máté drogtesztes ötlete értelmezhetetlen és minősíthetetlen agyrém – írja a Magyar liberálisok Pártja.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs vezetője, a VIII. kerület polgármestere rendszeres drogtesztre kötelezné a 12-18 éves gyerekeket, az újságírókat és a politikusokat.

Hogy miért pont őket, arra egyelőre nincs értelmes magyarázat, ahogy az egész elképzelésre sincs. A Liberálisok számára is megdöbbentő ötletet a Fidesz frakció tárgyalásra alkalmasnak találja és hétfőn tárgyalja is – derül ki a Fodor Gábor vezette ellenzéki párt közleményéből.

„Kocsis Máté ötlete értelmezhetetlen és minősíthetetlen agyrém. A kábítószer-fogyasztás elleni küzdelemnek a tájékoztatás, a megelőzés és az ártalomcsökkentés hármasán kellene alapulnia: az ilyen tevékenységet végző Kék Pont támogatását viszont éppen Kocsis Máté szüntette meg. Ha legújabb javaslata csak a bűntudat kifejezése emiatt, akkor javasoljuk, hogy legközelebb konzultáljon szakemberrel, mielőtt beterjeszti ötleteit az Országgyűlés elé – írják.

Szombaton derült ki, hogy a frakció hétfői ülésén foglalkozik a VIII. kerületi polgármester javaslatával. Kocsis Máté a Facebookon azt írta, hogy a drog életveszélyes, “féltjük tőle a gyermekeket és a jövőnket is”. Szerinte érdemes lenne bevezetni a rendszeres drogkontrollt a legveszélyeztetettebbek, a döntéshozók és a közvélekedést formálók számára. A politikus, a Fidesz kommunikációs igazgatója javasolta, hogy a kormánypárt parlamenti frakciója tárgyalja meg a kérdést, és a részletszabályok megvitatása után készítsen jogszabálytervezetet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik