Otthon

Kibérelt egy esztergomi lakást, a helyszínen derült ki, hogy laknak benne

A Tatabányai Törvényszék március 21-én előkészítő ülést tart annak a férfinak az ügyében, aki olyan lakást hirdetett meg kiadásra, amellyel nem is rendelkezett, írja a kemma.hu.

A vádirat szerint a férfi 2023. áprilisában közzétett egy hirdetést egy Facebook-csoportban, mely szerint egy esztergomi lakást kívánt bérbe adni. A férfi a hirdetett lakással nem rendelkezett. A tokodi bérlő jelentkezett a hirdetésre, ezután megállapodtak, hogy a lakást 55 ezer forint/hónap albérleti díj fizetése ellenében bérbe veszi.

A bérlő 2023. április 25-én az első havi bérleti díjnak megfelelő összeget átutalta a csaló által megadott bankszámlára. Ezután a vádlott a bérlő részére postázott 3 lakáskulcsot.

Ezek birtokában ő megjelent a hirdetett lakásnál, ahol azt tapasztalta, hogy a lakáskulcsok nem nyitották az ingatlan ajtaját, továbbá az ingatlan lakott volt, és ahhoz a hirdetőnek semmi köze nincs. 

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a csalót ítélje fogházbüntetésre, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze a sértett kárának megfizetésére.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik