A krumplipüré sokak kedvenc körete, de elkészítése nem mindig sikerül tökéletesre. Most viszont egy séf mondta el, mit hibáznak el a főzés során a legtöbben, írja a Mirror.
Rosemary Gill, egy bostoni székhelyű főzőiskola igazgatója a TikTokon rendszeresen jelentkezik különböző praktikákkal, és ezúttal a krumplipüré volt soron.
A praktika meglehetősen egyszerű, mégis csak kevesen gondoltak eddig rá.
A krumplit tejbe áztassuk, ne vízbe. A krumpli olyan, mint a tészta, mindkettőből keményítő szabadul fel a főzés során. A tészta esetében ez rendben is van, de a krumplipüré esetében a tej ad egyfajta krémességet a burgonyának, és így a tejszínre sem lesz szükségünk
– magyarázta.
Ez egyébként a kommentek alapján bevált recept, valaki évek óta így készíti a krumplipürét, és imádja, valaki pedig a videó hatására próbálta ki és a visszajelzése szerint tényleg működik a trükk, amire alig néhány nap alatt több mint 300 ezer lájk is érkezett a közösségi oldalon.