HIRDETÉS
Otthon

Egy séf elárulta, mi a tökéletes krumplipüré titka

Getty Images
Getty Images

A krumplipüré sokak kedvenc körete, de elkészítése nem mindig sikerül tökéletesre. Most viszont egy séf mondta el, mit hibáznak el a főzés során a legtöbben, írja a Mirror.

Rosemary Gill, egy bostoni székhelyű főzőiskola igazgatója a TikTokon rendszeresen jelentkezik különböző praktikákkal, és ezúttal a krumplipüré volt soron.

A praktika meglehetősen egyszerű, mégis csak kevesen gondoltak eddig rá.

A krumplit tejbe áztassuk, ne vízbe. A krumpli olyan, mint a tészta, mindkettőből keményítő szabadul fel a főzés során. A tészta esetében ez rendben is van, de a krumplipüré esetében a tej ad egyfajta krémességet a burgonyának, és így a tejszínre sem lesz szükségünk

– magyarázta.

Ez egyébként a kommentek alapján bevált recept, valaki évek óta így készíti a krumplipürét, és imádja, valaki pedig a videó hatására próbálta ki és a visszajelzése szerint tényleg működik a trükk, amire alig néhány nap alatt több mint 300 ezer lájk is érkezett a közösségi oldalon.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

0 seconds of 0 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
00:00
00:00
00:00
 
Olvasói sztorik