Otthon

Ezért tesznek sokan WC-papírt a hűtőbe

Getty Images
Getty Images

Az elmúlt hetekben erősen kezdett terjedni a TikTokon egy trend, amelynek lényege, hogy az emberek WC-papírokat tesznek a hűtőjükbe, írja a House Beautiful.

De miért is? A válasz relatíve egyszerű, és a WC-papír nedvszívó képességében kell keresni a megoldást.

Szakértők rámutatnak, hogy a hűtőben lévő nedvesség gyakran penészgombásodást okoz, ami kellemetlen szagokhoz is vezethet. A WC-papír viszont felszívja a keletkezett felesleges nedvességet, ezáltal a rossz szagok is megszűnnek a készülékben.

A dolog egyébként nagy általánosságban működik is a gyakorlatban, de csak átmenetileg. Két-három hetente muszáj cserélni a WC-papírt, hogy hatásos maradjon a szagok elleni védekezés, ráadásul a hátulütője a trükknek az, hogy a WC-papír utána használhatatlan lesz, ki kell dobni.

Ha csak egyszeri alkalommal szeretnénk szagmentesíteni a hűtőt, akkor tényleg jó lehet a WC-papírral próbálkozni, de hosszú távon érdemesebb helytakarékosabb és a vendégek számára is befogadhatóbb megoldást találni.

Ilyen lehet a szódabikarbóna, a feketekömény olaj, az aktívszén vagy a vaníliakivonat, amely mind a szagelszívó hatásáról is ismert.

Kapcsolódó
Így lehet pillanatok alatt a WC-papírból fürdőszobai illatosító
A fürdőkádat pedig egy ötlet alapján cukrozott grapefruittal is megtisztíthatjuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik