Otthon

Költözik Vilmos herceg családja

Chris Jackson / POOL / AFP
Chris Jackson / POOL / AFP

A windsori királyi birtokra költözik Vilmos brit herceg családjával az iskolaév idejére, hogy gyermekei hétköznapi életet élhessenek – közölte hétfőn a Kensington-palota.

Az MTI szerint Vilmos cambridge-i herceg és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő a közlemény szerint minél zavartalanabb, hétköznapi életet és nevelkedést szeretne biztosítani három gyermekének, ezért döntöttek amellett, hogy átmenetileg elhagyják a jelenleg lakhelyükként szolgáló londoni Kensington-palotát – számolt be róla a BBC hírportálja.

A család a II. Erzsébet királynő lakhelyétől, a windsori kastélytól tíz percnyi sétára található négyszobás Adelaide-házba költözik be. Katalin hercegnő családja szintén Berkshire megyében, a közelben él.

Vilmos herceg három, iskolás korú gyermeke az Ascot melletti Lambrook magániskolában kezdi meg a tanévet. A BBC szerint a kilencéves György, a hétéves Charlotte és a négyéves Lajos iskoláztatása évente megközelítőleg 50 ezer fontba (24 millió forintba) kerülhet.

Az iskola prospektusában első osztályú oktatást és kiváló lehetőségeket ígér diákjai számára, akiknek a többi között 25 méteres úszómedence, golfpálya, gyümölcsöskert és erdős terület is a rendelkezésükre áll.

A palota közleménye hangsúlyozta, hogy a cambridge-i herceg és hercegnő továbbra is fő lakhelyeként tekint a London szívében lévő Kensington-palotára, és megtartják kelet-angliai, norfolki házukat is.

Az Adelaide-házat 1831-ben építették IV. Vilmos király felesége, Adelaide királyné számára. A ház a 20. század közepén Peter Townsendnek adott otthont, aki a brit légierő egykori pilótájaként, majd VI. György király lovászmestereként szolgált, emellett II. Erzsébet húgának, Margit hercegnőnek volt közeli bizalmasa és rövid ideig jegyese is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik