Otthon

Mérgeskígyó tartott rettegésben egy házában takarító családot

facebook/Nick Evans
facebook/Nick Evans

A napokban a dél-afrikai Durban északi városrészében egy halálos mérgű kígyó tartott rettegésben egy, a családi házát éppen takarító házaspárt. Kígyóbefogót kellett hívni, aki ártalmatlanította a hívatlan betolakodót.

Az esetről a kígyóbefogó, Nick Evans számolt be közösségi oldalán.

A család éppen takarított, amikor leültek pihenni egy kanapéra a bejárati ajtó mellé. Néhány pillanat múlva döbbenten látták, hogy egy fekete mamba megy be a lakásba, de nem támadt, hanem egyenesen a hálószobába kúszott

– emlékezett a kígyóbefogó.

A házaspár bűzös fertőtlenítőszerrel locsolta be a házat, abban a reményben, hogy a szag elriasztja az állatot, és elhagyja az ingatlant. Ezt követően valósággal kimenekültek a házból, és a kitárt ablakokat és bejárati ajtót figyelve nézték, jön-e a hüllő.

A kígyó nem távozott, megérkezett viszont Nick Evans.

A hívó azt mondta, hogy az ágy alatt van a fekete mamba, de nem volt ott. Körülnéztem a szobában, a szekrény volt a következő lehetséges búvóhely. Bevilágítottam mögé, és láttam, hogy bepréselődött az állat a fal és a szekrény közé

– írta posztjában a férfi.

Végül megmozdította egy kicsit a szekrényt, s bár a kígyó próbált menekülni, a szakember villámgyors mozdulattal elkapta.

Ekkor látta meg, hogy a fekete mamba bőre megsérült, és az okát is elárulta: a kígyó a vedlő bőrét szakította le a falhoz szorulva egy darabon.

Fekete mamba

A világ leggyorsabb kígyója, eléri a 20 km/órás sebességet. Afrika leghosszabb mérges kígyója, 4 méternél nagyobbra is megnőhet.

 

A faj rendkívül félénk, általában kerüli az emberekkel való érintkezést. Ha azonban fenyegetve érzik magukat, mert képtelenek elmenekülni, akkor haraphatnak.

 

Mérgük – ha nem kezelik gyorsan a harapást – halálos lehet. Mérgéből két csepp elegendő egy ember megöléséhez.

Kapcsolódó
20 millió forint feletti kárt okozott egy villámcsapás
Viharkárok, villámcsapás miatt kialakuló lakástűz, otthoni balesetek - ezek a káresetek határozták meg a nagyobb hazai biztosítók kifizetéseit 2021 első felében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik